Gå till innehåll

Lakritsglass

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

  • Besökte senast

1 följare

Senaste besöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

Utmärkelser för Lakritsglass

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

0

Anseende

  1. Jag behöver skaffa en bra ljudutrustning som ska användas till enklare reklamfilmer, intervjuer och föreläsningar/webinar. Jag kommer filma med en Sony A7 III och funderar på att beställa nedan: Zoom H5: https://www.scandinavianphoto.se/zoom/handy-recorder-h5--tillbehorspaket-aph-5-1025037 Shotgun till H5: https://www.scandinavianphoto.se/zoom/shotgunmikrofon-ssh-6-till-h6h5-1017816 2 st sändare med myggor Røde: https://www.scandinavianphoto.se/rode/link-tx-belt-tradlos-ficksandare-inkl-mygga-1038439 2 st mottagare för myggorna (jag behöver väl 2 st?): https://www.scandinavianphoto.se/rode/link-rx-cam-tradlos-kameramottagare-1038440 Kommer det här täcka mina behov? För reklamfilmerna är det så klart svårt att veta. Vad för typ av filmer det blir beror ju lite på vilka uppdrag jag får. Men vilka typer av scener/situationer kommer inte fungera med ovan uppsättning? Jag har även funderat på boom-mic, men tänker att där kan jag väl isf fästa H5:an med shotgunmicken på ett handhållet stativ och använda som boom. Det borde väl fungera? När det gäller myggorna så har jag även blivit tipsad om dessa: https://www.focusnordic.se/produkter/video-dronare/ljud/tradlosa-mikrofoner/saramonic-blink-500-pro-b2-2-4ghz-wireless-w-3-5mm/ Hur står de sig mot Rødes sändare/mottagare och myggor ovan? Fördelen med blink 500 pro är väl att de verkar små och lätta. Det krävs också bara en mottagare medan Røde väl behöver en för varje mygga? Men hur blir kvalitén? När det gäller ljudinspelaren så har jag funderat på att ev. gå upp till en H6. Det ryms i min budget. Men medför det några fler fördelar än fler ingångar? Jag är tveksam till att jag kommer behöva fler än 2 st. Och skulle jag behöva det så går det ju att köpa till den här: https://www.scandinavianphoto.se/zoom/xlrtrs-modul-exh-6-1007171 Jag är också lite orolig att H6 är klumpigare.
  2. Efter att ha läst på mer och även varit med på ett par inspelningar så kommer jag nog satsa på en Zoom H5 eller H6 samt ett par myggor. Och ett shotgun-tillbehör som går att fästa direkt på zoomen. Självklart kommer jag köpa ett bra stativ. Även en gimbal. Men det jag fastnat lite i nu är att välja lampa/lampor. Jag har redan tillgång till en studio med stora lampor, så det jag framförallt behöver är en eller ett par lampor som är smidiga att ha med sig "på fältet". Vad tror ni om den här? Kanske två sådan.
  3. Tack, har du tips på bra sådant forum? Har googlat en del men finner inte så mycket. Har ställt fråga på t.ex. Fotosidan, men det är tyvärr klen respons. När det gäller ljud så har jag fått tips även där. Men två ganska olika tips. En tipsar om den här ljudinspelaren och det här mikrofonkitet. Medan en annan har tipsat om att köra med myggor. Jag kan förstå att man kanske missar mer atmosfärljud om man kör med mygga (?) men en bom är ju också ganska mycket klumpigare och man måste alltid ha en extra person som kan hålla den. Kom gärna med för- och nackdelar. Kom också gärna med tips på specifika produkter.
  4. Jag är ganska grön på rörlig bild men har 20 års erfarenhet av foto. Jag har alltid varit nyfiken på det men har inte riktigt haft rätt förutsättningar tidigare. Nu har dock min arbetsgivare gett mig möjlighet att utvecklas inom det här. Dels att jag får tid och utbildning men också OK till att köpa in en bra utrustning. Det jag kommer filma är enklare reklamfilmer, porträtt/intervjuer och lite random content till våra sociala medier. Och när det gäller reklamfilmer så snackar vi inte Coca cola som kund utan det är mindre lokala kunder. Efter egen forskning och rekommendationer från ett par små företagare jag pratat med så har jag bestämt mig för att satsa på en Sony A7 III. MEN det svåra är att välja objektiv. En av dem tipsade om det här paketet med 24-105 mm f4-glugg till. Plus köpa till den här 35 mm-gluggen. Jag har inte fått en tydlig motivation än, men antar att 35-gluggen köptes till för att få den brännvidden med bättre bländare. En annan tipsade om att köpa huset + ett 24-70 mm f2,8-objektiv + en fast 85 mm. Det låter vettigare. Men blir också dyrare 🙂 Hon körde med ett Tarmon 24-70 som nu verkar ha utgått.. Sony har ett som är ganska dyrt. Det är väl ok, men att också köpa till en bra 85:a blir snabbt mycket pengar. Som sagt så är jag ganska grön på det här. Förstår att det inte går att översätta fototänket rakt över till rörlig bild. Därför får ni gärna hjälpa mig att välja startutrustning. Tanken är ju att jag också ska kunna fota stillbilder med den här. Därför vore det inte tokigt med en hyfsad 85-glugg också. Finns det några bra alternativ till Sonys egna för att kunna komma ner i pris lite? Jag har fått en ok budget, men förutom kamera och objektiv så ska det även räcka till ljudupptagning, lite ljus, bra minneskort, väskor osv osv.
×
×
  • Skapa nytt...