Jump to content

BLK

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

Community Reputation

10 Good
 1. Är det någon här som vet vad en okänd manusförfattare kan förvänta sig för ersättning om hen lyckas sälja sitt långfilmsmanus till ett etablerat, seriöst produktionsbolag med god ekonomi? Vad skulle ni dra till med?
 2. Tack för svar! Att ha sex med filmfolk känns inte särskilt aktuellt, jag får försöka med att skicka mitt synopsis tills vidare. Alla som hjälpt mig att läsa på vägen (inklusive etablerade skådespelare) tycker det är väldigt bra. Någon måste ge det en chans. Om en enda producent eller regissör bemödar sig med att läsa mitt manus är jag beredd att lägga ner hela projektet, givet att hen inte tycker det är bra. Någonstans måste ju en manusförfattare börja, alla är inte kända på förhand.
 3. Efter nära 200 timmars jobb är mitt manus klart. Läst och granskat av både skådespelare och lekmän i olika åldrar, faktakollat och korrekturläst. Jag har varit så engagerad under de senaste månaderna att jag inte tänkt längre ... Vad gör jag nu? Hur får jag ett produktionsbolag att bli intresserat av ett manus för ungdomsfilm/äventyr? Jag har provat att skicka manus och synopsis till en regissör med lokal anknytning, men fick ett vänligt men avmätt svar med vändande post att han är upptagen med annat projekt. Goda råd uppskattas!
 4. BLK

  Luft i manus - hur?

  Tack för din förklaring! Kortfattat på gränsen till staccato, alltså. Kanske är jag lite noga med att skriva korrekta stycken. Jag ska gå igenom hela manuset igen med dina synpunkter i bakhuvudet. :-)
 5. Jag har skrivit ett manus - det är näst intill färdigt - men av en läsare fått kritik eftersom det är för "kompakt". Jag har jämfört med tillgängliga inspelade manus, och tycker inte att mitt skiljer sig nämnvärt. Tar dock kritik på allvar och funderar på hur jag ska lätta upp mitt manus, så att det finns mer plats för anteckningar, osv. Hur gör ni? Lägger in lite extra blankrader här och var, eller finns det någon särskild strategi? Jag skulle f ö behöva något "halvproffs" som läser mitt manus, men törs inte lägga ut det här ... någon som är sugen? Det är ett långfilmsmanus, målgrupp ca
 6. Bra poäng, att alla ska hinna läsa. Jag kanske ska tänka om en aning, samtidigt som jag vill att ungdomarna ska kommunicera med sms till viss del, eftersom det ju är så det går till i dag. Tack!
 7. Tack Desirée. Jag får bestämma min för en strategi och hålla mig till den, antar jag.
 8. Jag skriver på ett långfilmsmanus för barn/ungdomar. På ett par ställen förekommer kortare sms-konversationen, dialoger på tre till fyra meddelanden. Hur skriver man det korrekt i manus? Jag skriver det nu som styckeindelad action-text med citat om, ungefär: ---- Robin tittar åter på klockan på telefonen och börjar sedan skriva ett meddelande. Robin skriver sms: "Varför kommer du inte?" Anton skriver sms: "Jag har tappat cykelnyckeln" Robin skriver sms: "Ok, jag kommer till dig i stället." Robin tar cykeln och trampar iväg i regnet. ---- Obs, detta är inte hämtat ur manus utan ä
×
×
 • Create New...