Gå till innehåll

YesMan

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Utmärkelser för YesMan

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Efter att ha läst era svar så lutar det nu mot en GH3 igen. Av vad jag har sett så verkar man kunna få till ett riktigt bra resultat om man vet vad man håller på med och förhoppningsvis vet jag det inom ett halvår. Jag meddelar här i tråden vilken kamera jag valde och varför (till er som har liknande funderingar)
  2. Tack för ditt svar! BMC har jag tittat på men då jag även vill använda kameran för fotografi går den bort. GH3 är ju egentligen det jag vill höra, även om pengarna finns till en 5D så vore det trevligare att lägga mellanskillnaden, som är ganska stor, på optik och andra tillbehör. Förhoppningsvis vet jag vad jag sysslar med om nått halvår, träning ger färdighet heter det ju. Jag kommer förmodligen göra en hel del efterforskning till innan köp då jag hellre köper en kamera nu som jag kan ha ett tag istället för att senare inse att jag var dumsnål/för lite påläst. Tack för era tips!
  3. Tack för ditt svar! Självklart är det så som du skriver, bara för att man äger en bra kamera blir man inte en bra fotograf. Det är därför jag har planerat ett halvår som inlärningsperiod så att när det väl är dags att producera något mer seriöst så har jag i alla fall lite hum om hur det fungerar. Jag har gjort lite efterforskning själv och var nästan säker på att jag skulle införskaffa en GH3, sen började jag läsa runt på forum och bloggar och sen visste jag varken ut eller in. Jag har förstått att många använder 550D, 600D och 650D, hur står sig dessa mot tex din 6D eller en 5D Mark III? Jag har kollat jämförelser på Youtube och Vimeo, problemet är att resultaten i jämförelserna skiljer sig så mycket från olika uppladdare, även fast de använder en likadan kamera.
  4. Hej! Orkar du inte läsa, hoppa ner till sista raden. Jag står inför valet av en ny digital systemkamera med filmfunktion. De modeller som jag har kikat på är Canons 5D Mark III och Panasonics GH3. Uppskattningsvis kommer den användas till 60% film - 40% foto, därav valet systemkamera istället för ren videokamera. Första halvåret kommer förmodligen läggas på inlärning, med hjälp av den nya kameran, om hur saker och ting runt filmskapande fungerar. Efter det planerar jag dokumentärfilm och kanske till och med en kortfilm. Jag vet att väldigt mycket mer än kameran spelar in när det kommer till slutresultat, men om vi bara koncentrerar oss på kameran, vilken ska jag välja för att få most bang for the buck när det gäller "film-look" Jag är fullt medveten om att man inte kan få samma resultat från en systemkamera som en Arri eller en RED. Så, most bang for the buck: 5D, GH3 eller någon annan kamera mellan 10 000 - 25 000?
×
×
  • Skapa nytt...