Gå till innehåll

Gits

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Utmärkelser för Gits

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Gits

    Vegas 5.0

    Jag började redigera med Pinnacle Studio. Men p.g.a att Studio har en tendens att vilja "hänga sig" på min dator provade jag Vegas. Mitt första projekt var en film från Nyårsafton. Den var på 50 minuter oredigerad. Jag höll på en hel kväll med Vegas och ändå blev slutresultatet inte ens hälften så bra som med Studio. På nåt sätt så blandade programmet 16:9-format med 4:3-format så ett fåtal klipp blev 4:3. Filmen blev till sist 13 minuter kan tilläggas. Jag upplever Vegas svårare att lära sig. Jag har även testat Premiere men det var ännu svårare. På min nivå vill jag kunna dela klipp, lägga till effekter och musik. Jag tror Vegas klarar mer saker så du kommer nog inte växa ur programmet i första taget. För nybörjare kan jag annars rekommendera Studio. Jag saknar inga funktioner i det programmet mer än att det skulle vara lite stabilare. Jag har märkt att ju fler klipp man har desto större risk för att bli utslängd. Jag har en hyfsad dator (P4 3,0 Ghz och 1024 RAM)
  2. Jag har inte själv Vegas men antar att du kan rendera till AVI? Jag brukar själv göra AVI och sedan via ett program som heter TMPGEnc göra om till SVCD, VCD, XVID eller vad man vill spara ner filmen i. Det blir ju två moment iofs men jag brukar spara ner originalet som AVI i vilket fall.
  3. Gits

    Ryckig bild...

    Hej! Nu är ju inte jag någon expert på området men upplever själv att redigeringen går segt ibland. Framförallt vid rendering. Då sitter jag på: P4 3,0 GHz 1024 MB DDR SDRAM 256 Grafik FX5700 160 GB hårdisk Framförallt tror jag man bör ha minimum 1024 RAM. Ska du uppgradera nåt mer så är det nästan lika bra att köpa ny dator. Efter 3 år tycker jag nog att datorn är dags att byta ut eftersom tekniken hela tiden går framåt. Iofs kanske processorerna är billiga idag och du kan få en 2,8 GHz till bra pris? Du får nog prata med dom i dataaffären vad de tror.
  4. [citat=walfridson]När du spelar upp en DV film på datorn och du endast har microsoft DV codec ser det sämre ut ja.[/citat] Vad bör man ha för codecs installerade egentligen?
  5. "bildkvaliten blev grymt dålig" - jag vet inte vad definitionen på grymt dålig är men iallafall upplever jag också att bilden blir sämre i datorn. Men när jag redigerat och bränner den på DVD och tittar på TV'n ser den perfekt ut igen. Tänkte om du har dålig bildskärm men eftersom du testat hos en kompis verkar det inte vara så.
  6. Hej! Är ny både på detta forum och även på det här med DV-kamera. Köpte mig en Sony DCR-HC14E förra veckan och har hållit på och trixat lite med inställningar, redigering mm. Jag använder Pinnacle Studio Plus ver. 9. Det programmet fungerar bra tycker jag. Jag provade idag att filma i 16:9-format. Vad jag har förstått så har min kamera "riktig" 16:9? Problemet jag har är dock att jag har provat att exportera den redigerade 16:9-filmen till olika format och det är endast då jag exporterar till DVD som den ser riktig ut (dvs med svarta streck över och under när jag ser filmen på min 4:3-tv). Gör jag SVCD eller divx/xvid så stretchas den på TV'n. Sätter jag TV'n på 16:9-storlek (jag kan välja zoom, normal eller 16:9 på fjärrkontrollen men TV'n är en 4:3) så ser det bättre ut. Men hur ser bilden ut på en 16:9-TV? Vad jag misstänker så är det enbart DVD'n som kommer att se rätt ut där? Ett alternativ vore om man kanske kunde lägga på de svarta streckan för att simulera en 4:3-TV vid redigeringen? Det kanske finns program för detta? Borde ju vara fler som har samma problem, eller har alla redan Widescreen-TV? Man vill ju inte filma i 4:3 om man inte behöver eftersom man i framtiden säkert kommer skaffa en 16:9-TV? Samtidigt vill man att bilden ska se "normal" ut på 4:3-TV Jag har sökt på nätet angående detta men hittar inga konkreta svar. Tacksam om någon vill hjälpa mig.....
×
×
  • Skapa nytt...