Gå till innehåll

Callemankan

Medlemmar
  • Inlägg

    4
  • Blev medlem

Allt postat av Callemankan

  1. Jag har en Panasonic DV-kamera, NV-GS120 som har DV-in och ut via firewire. Finns även en Video S uttag men det är tydligen endast för S-video ut. Så att föra över till DV-kameran verkar inte funka i mitt fall. Testade att bränna delar av ett Hi-8 band som jag har fört över via videograbber. Kollade på "testet" i TV:n sen, resultatet var bedrövligt. Med uppspelning direkt från Hi-8 kameran till TV:n skulle jag vilja påstå att det är knivskarp bild, i klass med min DV-kamera.
  2. Bifogar info om inställningar i programvaran för videograbbern. Kanske något man ska ändra? Resolution: 720x576 (DVD PAL) Rate control: Mode: CVBR Average bitrate: 8.000 Kbps Max bitrate: 8.300 Kbps Speed/quality indicator: 3 där 0 highest speed och 7 highest quality
  3. Tack för svar. Ska läsa på om "Overscan" men innan jag läser vidare och testar som du tipsade om undrar jag om man kan göra något åt detta vid överföringen?
  4. Hej! När jag nu ska föra över mina gamla Hi-8 band till pc har det uppstått ett problem. När jag tittar på filmen direkt i kameran är bilden perfekt utan störningar. När jag kopplar kameran till TV:n är också bilden perfekt utan störningar. MEN när jag för över filmen till pc:n via en s k videograbber så är bilden förvrängd upptill=bilden lutar om ni förstår vad jag menar. I övrigt ser det bra ut, och låter bra också för den delen. Det är alltså inte hela "fönstret" som ser konstigt ut, utan bara upptill. Jag har testat med att byta mellan S-video och composite anslutning men ingen skillnad. Någon som har någon idé om vad det kan vara för fel. Bör tillägga att jag köpte en videograbber med tillhörande programvara för en billig peng och jag kan inte hitta så många inställningar för att göra just själva överföringen. Själva programvaran är "CyberLink PowerDirector 7" men jag tänkte använda mig av Pinnacle Studio 14 för själva redigeringen och bränningen till DVD. Har även försökt att göra importen direkt till Pinnacle via videograbbern men det gick inte. Kan felet helt enkelt ligga i att videograbbern är av dålig/enkel kvalitet?
×
×
  • Skapa nytt...