Gå till innehåll

Davidh

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för Davidh

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Hej. Jag är tillräckligt ny på det här området för att inte riktigt fatta vad jag ska göra för att följa ditt tipps.. Finns det något program att redigera med som funkar mycket bättre bätte än andra för avchd? Börjar på alvar undra vad det är för fel med hela altihop. Ska det va så här mega krånligt att redigera sina filmer man har spelat in med sin kamera för 1000 kr.. Är inte ovan vid datorer, växt upp med dom sen jag var liten och har suttit och sökt information och försökt fatta i säkert över 30 timmar hur man ska lösa att kunna redigera mina filmer. Jag blir snart galen o ger upp och väntar ett par år till jag har en grymmare dator eller ev dom dumma filmkamera tillverkarna gör något användarvänligt. När det gäller det mesta annat tycker jag det inte brukar va så svårt när nått har funnits ett par år. Det borde ju finnas pengar att tjäna på att få det att funka, och funkar det inte så borde väll ryktet sprida sej att skaffa HD kamera är värdelöst om du inte lägger 25k på en dator med. Men jag har inte hört såna rykten.. äh jag är helt lost!
  2. När jag följde det här youtube clippet så gick det, han väljer export to quicktime film sen compresion type avid DNxHD istället för att välja export to other formats och sen quicktime film och options avid DNxHD som du sa. Det går efter det att kolla på klippet i quicktime player men inte i media player och går inte o öppna i moviemaker. suck jag som blev så glad när jag trodde det äntligen skulle funka..
  3. Jag gjorde som du sa nu men det står bara preparing hur länge som helst även med ett jätte kort klipp och klickar man på det fönstret så står det svarar inte. Kan du komma på vad som kan ha gått fel?
  4. Tack så mycket för förklaringen. Om jag fattar det rätt då så behöver man en jätte kraftfull dator för att redigera ren avchd video, och att om man converterar till avid DNxHD så får man också en form av HD video men med lägre kvalitet än avchd fast lättare att redigera eftersom det är mindre resurskrävande. Stämmer det? :)
  5. Ja precis vad jag har hittat nu så verkar det vara h.264 i kameran. Jag har laddat ner på länkarna du gav mej nu. Vad ska jag göra eller välja nu då, ser¨tex inte DNxHD i programet MPEG streamclip om det var det jag skulle konvertera till? Det känns jätte krångligt om man inte är väldigt insatt i sånt här att kunna redigera lite enkel film.. Jag skulle fortfarande gärna få veta generellt om många har problem med vissa HDcodecs när dom ska redigera att dom laggar o tar extremt mycket datorkraft? Och om andra funkar mycket bättre?
  6. Okej. Jag hittar bara att det står .mov iaf, behöver jag veta mer för att kunna konvertera? Vill ju som sagt kunna redigera smidigt, har det här med att konvertera funkat för andra som tyckt det funkat dåligt med råmaterialet ur kameran? Är alltså cineform eller Avid DNxHD bra format att konvertera till för att kunna redigera då? Tack för att ni hjälper mej :)
  7. Har sett någon annan nämna cineform med, är det något särskillt med det som är bättre än andra konverterare och format? Det kostar ju en del extra bara för att kunna redigera ordentligt, det tar emot..
  8. Okej det visste jag inte, Det är från en kodakplaysport som spelar in i hd 1080 30fps och 720 i 30 eller 60 fps. på sdhc kort, antar att det är avchd eftersom jag hört att det är ett vanligt format för hd cameror med sdhc kort men trodde det va .mov eftersom det står så på filerna. Vad är DNxHD för nått? :)
  9. Hej o hå! Jag är en glad nybörjare som har spelat in en del material med min Kodak playsport I HD 1080 30fps och 720 60fps. Har länge velat redigera detta och provat både moviemaker och pinnacle studio HD 14 och det går inte bra, det laggar mycket och när jag försökte rendera en film på två minuter i movie maker så gick det inte för jag hadde för lite minne stod det, 1 minute funkade. Min dator är en acer laptop med AMD Phenom 2 n930 Quad-core Pocessor 2.00 Ghz Ati Mobillity Radeon HD 5650 grafikkort 6gb ddr3 ram med win 64bit 640 gb hårddisk. Ska det va nån mening för hemanvändare att skaffa en HD kamera så tycker jag min utrustning borde räcka. Har förstått att man kan konvertera till andra format som kanske går smidigare att redigera men fattar inte vilket format jag ska välja isf. Vill helst ha det i HD fortfarande. Går det att få det att funka med redigeringen med ett annat format? vad kan man ha då för format som går smidigare? Vilket konverteringsprogram är bra isf? Hittat dom här, Any video converter, voltaic HD, iOrgSoft Video Converter och Xilisoft HD Video Converter 6. Tacksom som tusan för all hjälp jag kan få med det här!
×
×
  • Skapa nytt...