Gå till innehåll

ABC

Medlemmar
  • Inlägg

    14
  • Blev medlem

Inlägg postad av ABC

  1. Beror på produktionens storlek. Generellt är det dyrare att filma on-location.

     

    Går det att säga någonting om hur mycket dyrare det är? Eller är variationen mellan olika produktioner för stor för att ett generellt svar ska vara meningsfullt?

     

    Vad är det som gör att det är dyrare? Transporter? Kortare tid med rätt ljus ger fler inspelningsdagar? Mer som går fel? Dyrare försäkringar? Mer utrustning, typ värme, tak över huvudet, fuktskydd m.m?

  2. Jag ville undvika att spekulera för mycket i trådstarten men jag kanske skulle ha lagt ut texten något? Att det är betydligt mer som kan gå fel utomhus jämfört med den kontrollerade miljön inomhus förstår jag. Väder, biltrafik, flygplan och en massa annat kan förstöra tagningar och få dyrbar tid att gå förlorad. Men hur pass mycket påverkar allt det här den totala kostnaden?

     

    Om vi tänker oss en normal scen i en tv-serie eller i en film, fyra personer sitter och äter middag vid ett köksbord. Om vi flyttar hela scenen till en sommaräng och gör en picknick av det hela, blir det betydligt dyrare att filma detta då?

  3. Hej,

     

    Tänkte samla alla som har ansökt till Stockholms Dramatiska Högskola, som börjar i höst, i den här tråden.

     

    Jag själv har sökt inom kategorin "Filmmanus". Ska posta mitt arbetsprov ikväll här på forumet.

     

    Jag söker den här utbildningen för att knyta kontakter och givetvis utvecklas.

    Jag ogillar egentligen att studera, men känner att jag vill ha det här som back-up om allt annat inte går som planerat.

     

    Mata på nu!

     

    Jag läste ditt arbetsprov, bra jobbat! Jag undrar dock vad du tror om dina chanser? Du har skrivit på engelska och det är bara en scen inte ett sammanhållet "manus". Kopplingen till temat "en vanlig människas uppgång och fall" känns kanske lite svag också?

     

    Hur ser din ansökan ut i övrigt? Fullt med erfarenhet och fina meriter?

     

    Själv hann jag inte med någon ansökan så jag får hålla tummarna för dig istället, hoppas inte för mycket bara! Hur många tar de in? Typ 2 st om året?

  4. Sorry för sent svar, jag glömde bort att jag postade denna tråd.

     

    Det gick ok, jag fick nej, men en hel sida med konstruktiv kritik (och lite beröm) vad som skulle ordnas för att de skulle vara intresserade på Svt. Just nu ligger det hos ett annat bolag som uttryckt intresse, och djupläser det. Peppar peppar.

     

    Måste säga att det har varit en positiv upplevelse att slutligen försöka sälja det, jag trodde manuset var för mycket "action" och karaktärsuppbyggnad och för lite dialog, visade sig att det var precis tvärtom vilket var en mycket intressant lärdom.

     

    Om det inte blir upplockat av det andra bolaget får jag se om jag skriver om det efter Svts rekommendationer, men tror jag kan hitta tid i höst.

     

    Kul, lycka till! Skriv gärna igen om det händer något.

  5. Vad skickade ni? Vad fick ni för svar?

     

    Jag är mest intresserad av att veta hur man gör för att faktiskt få någon att läsa det man skrivit. Ett helt manus på en gång kanske känns lite för mycket för ett underbemannat bolag som varken kan eller vill lägga tid på det. En enkel presentation på en A4 kanske är för lite?

     

    Hur har det gott för er? Har ni lärt er av tidigare misstag?

  6. Tack, hittade just den sidan för ett tag sedan och skickade till ett mindre antal, bla SVT Drama. Har fått besked några besked att de läser och återkommer, medan andra inte sagt ett ljud, så vi får väl se om nålsögat är stort nog...

     

    Hur gick det?

×
×
  • Skapa nytt...