Gå till innehåll

mmjau

Medlemmar
  • Inlägg

    17
  • Blev medlem

Utmärkelser för mmjau

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Har ingen manual till datorn och manualen till videobandspelaren har jag tyvärr inte heller. De sladdarna, var följde de med? Videokameran, videobandspelaren eller fick du köpa dem själv? :)
  2. Det jag ska göra är: Överföra det jag redigerat i pinnacle studio 9 (projektet) till vhs kasett (make tape). Jag har materialet (ej i ordning) på 3 stycken DV kasetter och det har jag överfört till datorn (capture) som jag sedan redigerat. Detta vill jag nu ha på vhs. Jag får nämligen låna kameran + dv banden av en kompis när jag behöver.. Nu måste jag alltså ha någon sladd från videon till datorn väl om jag vill överföra det jag redigerat till kasett? vilken då? någon tv out sladd? hur ser den ut?
  3. mmjau

    Rendering - hänger sig

    Jag använder Windows XP Home :/ Så tror inte det. det funkade om jag sänkte bitraten till 7000. Men då blir det bara 87% kvalitet :( ngn som vet varför?
  4. Hej igen! Nu har jag äntligen blivit klar med filmen och behöver få över den på VHS. (grundskolor har tyvärr en DVDspelare antar jag). Jag har dock ingen som helst aning vilken sladd som ska från videon till datorn? För det är väl så jag måste koppla det? Stoppa in kasett i videon, koppla videon till datorn med någon sladd och sedan trycka på "make tape" i pinnacle va? och sedan record knappen. Jag har dock ingen aning vilken sladd! :( Jag har överfört från kameran med moviebox usb. Kan någon snälla pastea en bild eller säga vad kabeln heter som jag behöver? Och behöver jag fortfarande banden som jag har originalfilmen på? Läste någonstans att de kanske behövs.
  5. Jag har en: AMD 64 3200+ 512 RAM Radeon 9800 pro dator, så den kan det väl inte bero på? Jag använder Pinnacle studio 9. Filmen jag ska rendera är bara 15 minuter lång och jag det är DVD jag försöker få in den på :( Men efter ca 10 minuter hänger det sig alltid på samma ställe vid en övergångseffekt (jag har provat ta bort och lägga till ny). (Värt att tilläga: det är inte hela programmet som hänger sig: utan jag kan fortfarande trycka på menyn där uppe i programmet, bara bilden och resten som "hänger sig".) Det är vid "andra rundan" av renderingen, alltså när hela filmen spelas/renderas upp igen för andra gången. Kan det hjälpa att ha några andra inställningar än detta? http://mmjau.girlgaming.com/install.JPG Ps. DVD-RW skivan är helt ny. (ursäkta för tråd flooded, inte lätt att vara ny=)
  6. [citat=_nemo_]du får spara bilden i tiff, och save transparansy. sen ska de gå.[/citat] Jag testade att spara i tiff, men den va fortfarande inte transparent. Hittade inte någon "save transparensy" att kryssa i någonstans? Jag använder Photoshop CS. Någon som kan förklara var jag kryssar i det när jag ska spara tiff bilden? ;(
  7. Tack för svaren! Av någon konstig anledning gick det plötsligt att dra ihop sakerna efter att jag tagit bort en övergångseffekt (igen. för jag testade det innan) nästa dag! :)
  8. [citat=Ronnie]Off-Topic Det där är ju min gamla högstadieskola. Måste då fråga vad det är för projekt du pysslar med? :).[/citat] Nej va kul! :) Jag och en tjej till håller på med vårt projektarbete nu i 3an (kullaskolan är numera kullagymnasiet) och vi gör en film till 9orna på grundskolorna om just kullagymnasiet. Vi har varit och filmat på alla program och filmat skolan + roliga saker som händer på skolan (lucia, halloween osv). Lite marknadsföra kullagymnasiet där genom film.
  9. Går det inte? :( Verkar inte så.. Jag vill att följande logo ska visas http://www.kullagymnasiet.se/bildarkiv/kullaloggor/kullagymn_trad_bla_stor.gif medan jag ser detta i bakgrunden: http://mmjau.girlgaming.com/haer.JPG (som ni kan se är jag i "edit, adda text" där och försöker att klistra in gif bilden på olika sätt) men pinnacle vill varken importera / klistra in gif bilden därifrån! Försöker jag att lägga till bilden genom "titles" går det inte heller och jag för upp detta felmeddelandet: http://mmjau.girlgaming.com/gif.JPG Jag måste ha loggan transparent och det går väl bara genom gif! :(
  10. http://mmjau.girlgaming.com/help.JPG Snälla hjälp mig att ta bort mellanrummet! :( Jag har försökt allting, att försöka dra ihop dem, titta vad det är i vägen (ingenting ser det ut som) allt! Någon som vet en lösning? :(
  11. Hej! Jag har nu lyckats överföra alla band till redigeringsprogrammet med ljud, och gjorde ett litet klipp (avi). För att få er åsikt om just kvaliteten. http://mmjau.girlgaming.com/acc.avi Är det där okej kvalitet för att vara på ett vhsband sedan? (för då reduceras väl kvaliteten ytterligare?) Det blir inte för privat bruk, utan för min skolas i marknadsföringssyfte. Så att jag vill ju att det ska va så bra som möjligt. Jag undrar också. Klippet är inte så långt, men är väldigt stort (60 mb typ). Är det något hinder när jag ska överföra min kanske 15min film till vhs band? Eller det får plats ändå? En viktig fråga till. Vilket håll ska jag flytta om jag vill ha mest kvalitet? http://mmjau.girlgaming.com/qualitet.JPG Till höger eller vänster? Det går inte att klicka på "quality" nämligen :( utan bara data rate. Men ska jag ha data raten så stor som möjligt eller så liten som möjligt om jag vill ha bäst kvalitet?
  12. mmjau

    Pinnacle 9 Capture ljud

    ingen som ens har något förslag? :(
  13. tack för hjälpen :) så jag ska alltså spara i .avi format och inte .mpeg när jag har "capture" och e i "make movie", som jag sedan ska redigera när jag har filmat allt (fler band). För om jag "make movie" bara för att jag måste tömma ett band, så kan jag väl sedan redigera det, och plocka ut scener ur mpeg eller .avi scenen sedan i pinnacle? För jag måste verkligen tömma ett band snart..
  14. Hej! Jag har sökt forum, manualer allt. Men inget verkar funka. Jag använder Pinnacle studio 9, och har en Sony DCRHC40 kamera. Jag använder Pinnacle moviebox usb, och allt funkar fint. Capture funkar, MEN ljudet läses inte in. Spelar jag upp det i kameran funkar ljudet finfint, men när jag "capture" det i pinnacle studio så funkar inte ljudet. Jag har alla include audio ikryssade. Bilder på det finns här: http://www.mmjau.com/audio/ ser ni något som e fel? Eller måste det va någon inställning i kameran? Vilken isf? Jag har kollat så att jag har 12bit och sp1. Läste att det skulle vara så någonstans.. Tack för hjälpen!
  15. Jag har nu lånat Pinnacle moviebox USB av en kompis.. Om jag väljer mpeg dvd kvalitet (bästa kvalitet), blir det nog med kvalitet för att visa den på videoband för folk? Alltså rätt bra kvalitet.. Hur får jag förresten över filmen från datorn till videoband så att jag kan visa det på videospelaren hemma?
×
×
  • Skapa nytt...