Gå till innehåll

c.emanuel

Medlemmar
  • Inlägg

    7
  • Blev medlem

Personlig information

  • Ort
    Bangalore, India, India
  • Yrke/titel
    Terrorist Fighter

Filmskapande

  • Intressen
    Eritrea Delicatessen, La Vita E Bella, In the Mood for Love

Utmärkelser för c.emanuel

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Fan va kul! Då får ni ett par goa veckor i värmen innan skolan drar igång. Boende löser man väldigt enkelt. Är man aktiv och letar så tar det inte mer än 1-3 dagar att hitta något. Gå in på Free Local Classifieds Ads from all over Australia - Gumtree och kolla runt! Jag har nyss flyttat in i en egen studio mellan skolan och stan. Bekvämt men också mycket dyrare. Bodde i kollektiv första terminen och det är så i stort sett alla bor här, funkar jävligt bra. "Normala" priser för ett eget rum i kollektiv är runt 200-250 dollar i veckan. Vill man dela rum betalar man runt 100-170 dollar. Skaffa en egen 1a kostar runt 400 i veckan. För dom har priserna bor man oftast ganska centralt. Vill man bo lite utanför så blir det naturligtvis billigare.
  2. haha sluta grisa nu! Jag tillförde inget annat än min egen syn på skolan och som jag skrev så håller jag inte med om det du påstod och gav min syn på saken. Kan ju vara intressant att höra vad någon som faktiskt går på skolan tycker om det du påstår. inget jag är dryg över. defense mode? herregud vilka ord och ja jag har läst tråden. Det är så jag hittade skolan. Har du några frågor så fråga på! Svarar gärna:)
  3. Hmm, jag har aldrig förstått varför man är så himla upptagen med betyg i Sverige. Jag skulle påstå motsatsen av vad Martin här säger. Varför jämföra diplom med BA överhuvudtaget? Helt klart att om det är det du tror kommer väga i slutändan så ska du satsa på en BA. Personligen så går jag just nu på Sydney film school och ska fortsätta i Barcelona nu till hösten på en utbildning där jag får kandidatexamen. Kan ärligt talat säga det att jag skiter fullständigt i både mitt diplom och någon kandidatexamen. Jag har valt dom här skolorna för kunskapen och inte för något papper jag kan vifta runt med senare. Men är du osäker på det du vill göra, t.ex "typ intresserad av film" skulle jag inte heller rekommendera Sydney film school. Det är dyrt, men vet du vad du vill och vet att det är det här du vill hålla på med och är villig att visa det i skolan så kommer du få med dig extremt mycket i bagaget. Erfarenheten på lärarna är bra mycket högre än om du jämför med motsvarande skolor i Sverige som Kulturama eller Stockholms filmskola och samtidigt får du en internationell erfarenhet med dig. För mig väger det mer bara den delen av att ha hållt på med film i en utländsk miljö i ett annat språk och i det här fallet engelska än att ha ett papper där det står diplom eller BA. Ska tilläggas också att skolan är väldigt internationell. Vilket gör att mycket av folket som kommer hit har inte fått något CSN stöd utan valt att satsa på Sydney film school inte som en grund till andra utbildningar utan för att komplettera tidigare erfarenheter eller utbildning inom branschen. Vilket gör att det alltid finns kompetent folk du arbetar med. Angående Martin Oller´s påstående om att skolan skulle vara flummig baserat på kommentarer i den här tråden kan jag inte hålla med om. Visst, det röks mycket gräs det dricks mycket vin och du får en väldigt nära relation till lärarna. Det är jävligt osvenskt men det är helt enkelt så livet är här nere. Det har absolut ingenting med skolans upplägg att göra. För att summera vad jag anser om skolan så är det dyrt som fan, helt klart värt varje öre men har du inga ambitioner på att satsa så ser jag inte dig få något tillbaka utav det mer än att ha utvecklat din engelska. Det är inte en skola där du utvecklas genom att sitta och anteckna på lektionerna. Du kommer hit för att göra filmer.
  4. Hej göbbs! Jag har nyss gått min första termin här här och kan inte säga något annat än gött om skolan. Extremt lärorik miljö och är man flitig så har man produktioner upp i öronen o jobba på. Ang. när man borde börja så som tales sa så är det ingen större skillnad. Jag började i juli vilket jag inte alls ångrar. Innebär att jag får ett 2 och en halv månaders sommarlov mitt i högsommaren. Börjar man i februari får du som sagt 2 veckor mitt i "vintern". Förutom det är det inga skillnader. Kan tillägga det att om jag inte minns fel fick jag runt 200 000 i lån + bidrag. Det blir endå tight, vissa klarar det andra skaffar jobb eller så får man spara ihop nån liten slant innan man åker.
  5. Jag kommer ner nu på onsdag. Tänkte kika förbi på torsdagens festival så vi kanske syns då:) Jag kommer bo på hostel nu om dagarna medans jag letar boende så om du vet något så hör gärna av dig!
  6. Hallå tänkte liva upp den här gamla tråden. Jag har nyss fått mitt letter of offer till en plats i Juni. Några fler härifrån som ska dit då? eller några som åkte ner dit i februari som har några tips om boende alternativt någon ledig plats? hade ju varit lille cliin
×
×
  • Skapa nytt...