Gå till innehåll

victorclausson

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Utmärkelser för victorclausson

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Ser man på! Spännande! Då kanske man ska vara lite tålmodig och se ifall Apple kan komma med en ny Mac 2011 med ett kompatibelt grafikkort.
  2. Okej! Jag har faktiskt testat FCP och jag var inte så glad åt att den konventerade om klippen till ProPres som blir dubbelt om inte tre gånger större än orginal-klippet. Gillar inte att behöva ha dubbelt av samma klipp. Särskilt inte när dom då tar större plats. Mac:arna har inte så extremt stora hårddiskar i sig, så en extern hårddisk lär behövas för att lagra alla klipp och sen ytterliggare en till för dom konventerade klippen som FCP gör. Jag gillar att kunna redigera orginalen direkt. Kanske får välja PC ändå.
  3. Tjena! Jag har redigerat mycket med Adobe Premiere Pro CS5 nu ett tag och gillar verkligen hur den klarar av att spela upp tunga AVCHD (MTS) filer. Jag får iofs ha på sämsta kvalitén och det tar lite tid innan den börjar spela upp i timelinen. Min datorprestanda ligger precis på gränsen så det går och redigera någorlunda om man har tålamod. Min dator idag: Intel Core 2 Duo, 3 GHz (64-bit) 4 GB RAM Nvidia Geforce 8600GT, 512 MB Operativsystem: Windows 7 (64-bitars) Så nu är jag på jakt efter en ny dator och det lutar lite åt en Mac. Men efter att jag läst lite så funkar Premiere Pro CS5 bara med vissa Nvidia grafikkort för att kunna uttnyttja GPU accelationen för att kunna spela upp tunga klipp med riktigt bra resultat. Jag har för mig att grafikkorten ska ha något som heter CUDA? Rätta mig om jag har fel! Tanken var att köpa en fet Imac men den har ju bara ATI kort. Sen kollade jag på MacBook Pro som har Nvidia kort men jag tror inte dom grafikkorten är anpassade för Premiere Pro CS5. Här är en lista på dom grafikkorten som Adobe Premiere Pro CS5 rekommenderar: GeForce GTX 285 GTX 470 Quadro 4000 Quadro 5000 Quadro 5000M Quadro FX 3800 Quadro FX 4800 Quadro FX 5800 Quadro CX Så jag vet inte riktigt hur jag ska göra? Kanske får ta och köpa mig en PC igen och välja något utav grafikkorten ovan, eller kanske det funkar med någon utav Appels datorer. Så det jag undrar är om någon här har lite erfarenheter och köra Premiere Pro CS5 på en Mac och uttnyttja GPU Accelationen?
×
×
  • Skapa nytt...