Gå till innehåll

ADFO

Medlemmar
  • Inlägg

    9
  • Blev medlem

Utmärkelser för ADFO

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. ADFO

    Att Pendla (12 sid)

    Jag har inte tänkt något på varken utseende eller kläder, det tar jag när det blir dags att filma manuset liksom. Men jag ska tänka på det i framtiden, i ett litet kortfilmmanus tycker jag inte det spelar så stor roll dock.
  2. ADFO

    Att Pendla (12 sid)

    Jag skulle vilja ha lite smakråd från er. Vad är "bäst"? Håkan frågar busschauffören om vart gubben tagit vägen och han berättar att gubben dött istället för att han tjuvlyssnar på tanterna? Jag hade tankar om att Gubben/Börje hade blivit avskedad från sitt jobb eller blivit tvingad att gå i pension eller liknande, men han har inte berättat det för sin fru och det ända han gör om dagarna är att åka buss? Håkan skulle då få reda på detta när han tjuvlyssnar på tanterna eller pendlar gubben bara till jobbet precis som Håkan?
  3. ADFO

    Att Pendla (12 sid)

    Oj tack, jag tror en stor sak till varför du gillar manuset är för att det finns en bra och tydlig idé i grunden och inte för att jag är speciellt duktig på att skriva. (för det är jag inte) Och det är lite det som är min grej, jag gillar själv inte film som är för krånglig (är den krånglig ska den vara fantastiskt utförd som tex första gången man såg Pulp Fiction) Och eftersom jag inte är en speciellt driven person som lätt gör något annat än att skriva, så måste det finnas en väldigt bra idé i grunden för att det ska vara intressant för mig. (Jag är inte så super pretto som det kanske låter, jag bara försöker förklara hur jag funkar) Lite trivia för den som vill veta: Så kom jag på idéen när jag åkte buss till Flen för att gå på Arbetsförmedlingen och då satt jag bak i bussen och såg en gubbe sitta på platsen som dom bråkar om i manuset och då kom jag och tänka på när jag gick i gymnasiet och pendlade varje dag fram och tillbaka till Flen. Då brukade det åka med en kille med downs syndrom och han satt alltid på den platsen det slog aldrig fel, och eftersom man var ung och dum så fick man för sig att jävlas med killen och sno hans plats, men tji fick jag för han satte sig bara bredvid mig trots att det nästan bara var vi på hela bussen. Så då kom jag på storyn med gubben och hans plats och deras fejd om platsen och sen att han skulle dö på slutet och "twisten" allt detta på dom 15 min det tar att åka från Malmköping till Flen. Sen tog det kanske 2 dagar sammanlagt att skriva själva manuset, sen har manuset legat på datorn i lite över ett år...
  4. ADFO

    Att Pendla (12 sid)

    Ok när man tagit mod till sig och lagt upp något offentligt så vill man ju ha feedback snabbt, så jag är nog lite ivrig. Snick snack, du har lika mycket rätt eller fel som alla andra, säg vad du gillade, vad du inte gillade osv, jag vill veta allt ärligt.
  5. ADFO

    Att Pendla (12 sid)

    Hmm 13 visningar och 1 svar, var det så dåligt?
  6. Mitt första kortfilmmanus som jag skrivit klart, vill ha smakråd på lite saker men dom kan vi ta senare. Manuset är skrivet i Celtx och sen exporterat till en txt-fil. Så jag hoppas ni gillar och förstår vad jag ville få fram. Ha det/Oscar att pendla.txt
×
×
  • Skapa nytt...