Gå till innehåll

LillaMy

Medlemmar
  • Inlägg

    6
  • Blev medlem

Allt postat av LillaMy

  1. Vilket format ska jag välja när jag laddar över materialet från kameran till datorn? Jag spelar in på en liten kamera som spelar in på band och lägger den sedan på en separat hårddisk. Utrymme är inget problem! Just nu har jag laddat ur i High Quality (PAL) tror jag, men tycker att det ser grynigt ut när jag tittar på skärmen. Borde jag välja ett annat format eller är det kameran i sig som spökar? Filmen, när färdigredigerad är tänkt att brännas på DVD och visas på projektorskärm... Tack!
  2. Ok. Jag ska försöka ha det i åtanke när vi väl går ut. Har vi tur finnds det mycket snö som dämpar bullret... Hoppas den inte suger upp dialogen också!
  3. Det som kommer att göras är 5 kortare filmer med olika teman, men alla är fiktiva. Det rör sig från saga, superhjältar, äventyrsfilm till drama och komedi. Målet är att komma nära en "riktig" filmkänsla eftersom mycket tid och energi läggs ner i projketen, därav min oro för ljudet. Mycket små medel. Jag borde ha nämnt att projektet görs i ett fritids, med fritidsbarn och följdaktligen fritidspengar. Alltså MYCKET begränsade medel. Jag kan på rak arm säga att om inte en av skolans (musik)lärare har en Zoom eller Microtrack liggandes så kommer jag heller inte kunna få tagi en. Microfonerna harjag inte direkt koll på, måste kolla när jag kommer in på jobbet. Det finns lite olika varianter. Vad ska man hålla utkik efter? Hur är det om man på något mirakulöst sätt skulle kunna koppla ihop en mic med en nya generations mobil - kompimeras ljudet så passattdet inte är nån ide? Finns det något annat man kan göra. I värsta fall, hur får jagbästa möjliga ljud med de inbygda micarna? Tack för det snabba svaret!
  4. Jag håller på med ett liknande projekt med barn i åldrarna 6-10. Vi jobbar från grunden upp. Först jobbade vi med manus ideér, sen skrevs manus, läsning av manus och mindre repetitioner, fördelning av roller och "arbetssysslor". Har än så länge fått mycket bra respons från barnen eftersom det är de som driver sina egna projekt, de är otroligt entusiastiska! I början av nästa år ska vi filma vid två tillfällen och sen ska hela altet redigeras. Som jag upplever det är de så mottagliga för berättande och krativitet att varierande åldrar komplenterar snarare än hindrar. Ju äldre de bli desto mer "teknisk"kan man ju bli och desto mer ansvar kan de klara av. Lycka till! När är kursstart och vartifrån kommer barnen?
  5. Hej! Jag är på väg in i filmstadiet av ett årslångt filmprojekt med barn som arbetsgrupp. Vi kommer attarbeta med två kameror som lånats in av skolan (i princip vad gemene man har hemma, ingetavancerat). Ingen av kamerorna har MIC uttag. Vi kommer att filma utomhus, på avstånd, bland folk...you name it. Och jag är rädd för att ljudet kommer att bli en total katastrof om man baraanvänder de inbyggdamikrofonerna i kamerorna. Finns det något man kan göra för att slippa undan detta med mycket små ekonomiska medel? Vi har kvalitetsmicrofonersom kan lånas, men som sagt inget direkt attkoppla ihop dem med. Har ni några ideér? (Att spela in dialogen efteråt är inget alternativ tyvärr) Tack!
×
×
  • Skapa nytt...