Gå till innehåll

dasan90

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Utmärkelser för dasan90

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Tackar för den konstruktiva kritiken, verkligen. Angående den svarta killen så tror jag nog att jag ska göra om honom! Tackar för rådet Kidgray. Medicinen är till grannen, inte gubben, som jag tror du missuppfattat Kidgray. Så den svarta killen hjälper att hämta ut grannens medicin, som gubben i sin tur tror är ett drogpreparat, och därav utskällningen. För att få igång konversationen mellan pojken och gubben så tänkte jag att, eftersom gubben är så sur och frustrerad efter vad som hände tidigare under dagen (han blev nästan sparkad), så för han över all sin ilska som han hållit på hela dagen på killen, som ju ändå är en "bad guy" i hans ögon (säljer droger etc), så han känner inga kval för att han skäller ut just den killen. Varför är medicinen viktig? Det var det enda som jag kunde komma på som kunde "trigga" gubben till att bli lite vansinnig och skälla ut killen. Om han inte såg killen som en drogförsäljare så skulle han nog inte göra ett skit mot killen, allt annat vore ganska omänskligt tycker jag iaf... Då blir det inte så trovärdigt. Scenen är till för att: Lära känna gubben lite bättre - hur han agerar och reagerar osv. Få gubbens, huvudkaraktärens, värdsbild rubbad - så att min historia kan ta fart. Efter denna scenen och ev. en till så ska han börja sin resa. Hans ska må piss och vilja göra någonting åt det. Illustrera relationen med grannen: Tänker använda han lite som en comic relief, typ kanske som han i beck filmerna... jag vet inte =).
  2. tack för responsen :D det ska bli en "feelgood" film, alltså ett vackert drama med inslag av komedi... typ som "livet från den ljusa sidan"...
  3. Hejsan! Jo, det är så att jag håller på och skriver lite smått på ett manus som jag hoppas ska kunna skicka till Hollywood i framtiden. Nu är det så att det är en scen som jag har lite problem med. Tanken är att huvudkaraktären, som är en 60-årig gubbe, träffar på sin granne i trappuppgången till sin lägenhet. Grannen står tillsammans med en ung svart kille, som håller i något slags burk med piller eller liknande. Gubben ska då tro att det är frågan om en drogtransaktion, dels pga pillrerna, men också för att grannen är alldeles blek i ansiktet och har röda ögon, samt att det är en svart kille som står där. Egentligen så är killen där för att ge grannen hans medicin, och grannens ansikte kan förklaras med det faktum att han är sjuk. Gubben, som tidigare den dagen blivit rejält utskälld av sin chef, ger killen en ordentlig utskällning och får sig sedan en ordentlig käftsmäll när han inser att grabben bara gör en god gärning när han hämtar grannens medicin. Då får han dåligt samvete och historien fortsätter där... FRÅGA: låter scenen helt åt helvete eller verkar den realistisk? Är det troligt att en 60-åring skulle tro att det kunde vara en drogtransaktion?
×
×
  • Skapa nytt...