Jump to content

mysk

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

Community Reputation

10 Good

Personlig information

Filmskapande

 • Influences
  tarantino, Jonas Åkerlund
 • Interests
  Filma, redigera, hemsidor, träna, skissa m.m m.m
 1. Sitter med en GH5 hemma och har importerat .mov filerna till min mac. Dessa vill jag redigera med hjälp av Final Cut X. FCP importerar en .MOV filerna. De lösningar jag funnit innebär att jag måste köpa ett converteringsprogram för att konvertera till PRORES. Jag använde rmig av en Black Magic 4K Assisst. Den lagrar filerna och jag använder mig av ProRes Codec där. Borde inte detta do the trick? Mycket tacksam för hjälp. Mvh Robert
 2. Jag har precis spelat in en massa klipp med min huawei honor9. När jag så lägger över det på datorn och spelare det i nyaste VLC så blir de bara grått och några färgade fyrkanter som flyttas runt. I quicktime går det inte att öppna alls Jag får inte öppna det i FCPX eller i compressor går det inte heller att importera dem. Behöver jag en codec eller nå. Har googlat mig grön men hittar ingenting.
 3. Stort tack till er båda. De ska undersökas!
 4. Hej Är lite av en noobie vad det gäller AE (5.5) men jag behöver skapa en text som man ser i många militärfilmer. En sån grön som skrivs fram med lite ljdueffekter til. Säkert inga svårigheter men för mig så är det inte helt enkelt så en pekning i rätt riktning vore helt super! Stort tack! Robert
 5. När jag lägger in musik till mitt klipp i FCX så kopplas det till filmklippet så när jag flyttar klippet så flyttar musiken med. Säkert enkelt att fixa men jag får de fasiken inte till så vänder mig till er experter :) Tack på förhand!
 6. Jag har kört FCX ett tag nu på min Macbook pro 15" vilket har fungerat fint. Jag har nu fått FxFactory och efter det så laggar programmet en hel del. Är det möjligt att få datorn att fokusera fullt på FCX (får be om ursäkt för lekmanstermerna :)) för att få det att flytta bättre? Mvh Robert
 7. Hej Jag har stött på ett riktigt irriterande problem. Jag har en massa gamla avi filer som jag skall klippa sammen till en liten kompis retro film. Men av nån anledning så vill inte Final cut X importera alla filer. Den säger att inga filer går att importera ifrån dne aktuella mappen. Medans den kan importera vissa andra avi filer från samma mapp. Vad beror detta på?? Jag testade att göra om de filer som inte gick att importera i adobe media encoder till ett .mov format men får samma fel. Någon som kan hjälpa mig? Mycket tacksam Robban!
 8. Sant Vet du kanske hur man laddar in en moef fil...vet inte va de e men det är en färdig effekt iaf.. men vet inte hur var jag ska lägga in den... Lite ny på de här som du märker :)
 9. Jo men av nån anledning vill inte min "hjälp" koppla upp sig mot nätet så får inte söka :(
 10. Som rubriken säger. Hur panorerar och zoomar jag bilder i Final Cut Pro X. Låter som en enkel grej men som nubliven Macanvändare så är jag helt lost och inte ens mitt vassa googlefinger kunde hjälpa mig så lägger min tillit till er! Någon som har en ide? Tack!
 11. Det har du nog rätt i ja: ) Nu vet jag inte helt var jag finner det men kan jag nog lista ut. Var några år sedan jag satt med detta. Men iaf så har jag inte gjort nå ändringar på det utan bara startat nytt projekt. Pal standard 48kHz. La in några jpg bilder och skulle rendera för att testa om allt gick ok innan jag fortsatte. Vilket det då inte gjorde. Filformat är itne valt då¨jag enbart skall rendera och inte exportera det. Det finns gott om plats på disken så skall inte vara några problem.
 12. Hej Jag skall till o göra min första stopmotion film. Jag använder mig av premier 6.0 då jag jobbar på en minipc med begränsad kapacitet. (1.67GHz 1 gigs ram) Har precis lagt in några få bilder och skall rendera men får då felmeddelande An error occured while making the movie. Jag har inga ljud i filmen än så länge så skall ej ha med det att göra. Någon som vet vad som kan lösa detta irriterande problem. /Robban
 13. Det gick om jag döpte om råkopiorna från videokameran som spar i nå skumt format till .mpg då gick det att lsäa in det. Skumt Men ej när jag har använt konverteringsprogramet altså. Men nu kom jag på varför jag konvertera dom. För Pro importerar in ljudet så därför var jag tvungen att konvertera dom. Men finns det inget annat program jag kan använda mig av. Jag fick tipset från denna sida att använda den programet jag klör nu men det verkar ju inte fungera. Verkligen jätte tacksam för all hjälp.
 14. Jag converterar till bla mpeg med apple jpeg converterare har testat convertera till avi samt dv men inget av det fungerar. Men varför går dom in på windows egna. Det tycker jag är skumt.
 15. Jag kan ju lägga till att jag nu provade att importera samma klipp till windows movie maker o där gick det. Men sen testade ajg ett annat gammal klipp som jag hade på datorn od et gick att importera till premier så är väll nånting emd konverteringen men skumt att det fungerar till movie maker o inte premier :)
×
×
 • Create New...