Gå till innehåll

BauerRoyal

Medlemmar
  • Inlägg

    10
  • Blev medlem

Utmärkelser för BauerRoyal

Rookie

Rookie (2/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Nu blir jag så trött...köpte en ny rulle film (E64) och provade, men ingen förbättring. Köpte då en Nizo 2056 för en femhundring...samma sak! Filmen rullar lite då och då, ryckigt liksom. Fick en rulle Kodachrome 40 med kameran, den rullar på jättefint. Hilfe! Kan ju inte köpa massa kameror:-) Måste vara nåt knas med kassetten, kameran eller mej:-) Första rullen Ektachrome 64 köptes i Gävle och den andra från Wibergs Foto sthlm, har Kodak skeppat ett lass måndagsexemplar till Sverige..?
  2. Om jag sätter fingret på piggarna som drar fram filmen så stannar dom ganska omgående när dom får ett litet motstånd. Om jag snurrar filmen för hand så känns den lite knarrig o trög i kassetten, antagligen står kameran still och bara låter och orkar inte snurra runt filmen. Kan jag ha fått ett riktigt måndagsexemplar till cartridge? Kanske bäst att prova med en annan kassett innan jag dömer ut kameran.
  3. Jag har provat rita på en prick på filmen men den rör sej inte. Tror snarare att piggarna som ska ta tag i kassetten inte gör det, utan bara ligger o snurrar. Man tycker ju att det borde höras på kameramotorn om den står o tuggar o inte orkar dra runt filmen, men den låter lika oavsett om kassetten sitter i eller inte. Ska köpa lite ny film o prova igen i alla fall. Nåt tips på var jag köper färsk o fin film?:-)
  4. Har spöat skiten ur cartridgen nu men ingen skillnad... Får försöka med nån annan kassett. Är det nån skillnad på kassetterna på olika filmsorter o fabrikat?
  5. Ja, allt verkar funka som det ska med kameran, motorn går, "piggarna" som ska dra runt filmen snurrar, ja allt verkar snurra som det ska. Har tyvärr bara denna kassett hemma att prova med. Ska prova spöa på kassetten lite då:-) Har ju som sagt provat att snurra fram den lite för hand och det går ju men kanske det går lite tungt, eftersom det är min första rulle nånsin så vet jag inte hur det "ska" kännas. Återkommer!
  6. Har varit ute och premiärfilmat med en Bauer C Royal super 8, men själva filmen verkar inte snurra. Det verkar vara bara motorn som går runt runt. Filmen är en Ektachrome 64 och den ska kameran tydligen kunna läsa av korrekt. Har nån räknare på sidan av kameran som ska räkna ner från 15 meter ner till 0, den rör sej inte:-( Manualen säger att det ska synas en liten svart pil i högerkanten när det rullar som det ska, det gör det inte heller:-( Jag har provat att rulla fram filmen litegrann för hand och satt tillbaka den i kameran men inget tycks hjälpa:-( Nån som varit med om nåt liknande eller har nåt tips på hur jag får bukt med detta? Hilfe!
  7. Läste nånstans att man har rätt att begära en "handkontroll" av handbagaget istället för röntgen när man reser in o ut ur USA. Det skulle ju vara bra.
  8. Nej, det var så jag tänkte oxå,inte kul att få filmerna förstörda på vägen hem från semestern. Är det alltså bättre att packa filmerna med det incheckade bagaget? Jag trodde det var där dom blev förstörda..eller?
  9. Ok,tackar! Borde det inte vara helt lugnt om jag packar filmerna i handbagaget?
  10. Jag är helt ny på det här så ha lite överseende om frågorna är dumma:-), har precis fått hem en Bauer C Royal kamera som jag tänkte ta med mej på en bilresa i USA i vår. Jag undrar hur jag bör förvara min film/filmer under resan som är drygt 3 veckor lång. Klarar filmerna tullen? Kan jag ha en "halvt filmad" rulle liggandes i kameran och sedan bara fortsätta filma? Hur bör jag förvara de exponerade rullarna?, vi kommer i princip bo i bilen= varmt. Hur bråttom är det att framkalla filmerna? Kan jag vänta med det tills jag kommer hem till Sverige? (Läste nånstans att det var väldigt bråttom...) Jättetacksam för all hjälp jag kan få, den som inte frågar får inget veta;-) //Rickard
×
×
  • Skapa nytt...