Gå till innehåll

Muff

Medlemmar
  • Inlägg

    19
  • Blev medlem

Utmärkelser för Muff

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Du menar alltså att xm2:an inte har sämre färger än vx2100 enligt din mening, utan att det som avgör vilken som är bäst är vad jag själv tycker? Eftersom det är svårt att avgöra över youtube-kvalitet (där även de flesta filmerna är färgkorrigerade i redigeringsprogram) vill jag höra vad de som har använt kameran tycker. Som jag har fattat det verkar det som att xm2:an kräver lite mer manuella inställningar på kameran för att få till färgerna bättre, jämfört med vx2100, som verkar vara en kamera för de lite mindre kunniga. Stämmer detta? Dvs, att det i stort sett krävs att man kör den i manuellt läge för att få bra färger över huvud taget, vilket man inte behöver i vx:an. Det är främst skatefilmare jag har sett som klagat på xm2:an och hur pass dålig den är med färger, medan större tester av kameran gjorda av etablerade hemsidor framhäver motsatsen. Detta förmodligen för att kameran just är för de mer kunniga och används bäst genom att justera ett flertal inställningar innan tagning. Jag, som inte har någon erfarenhet av dessa kameror, kanske finner detta jobbigt, trots att jag läser manualen noga och över mycket. Eller så kanske det helt enkelt är jag som överskattar kamerans svårigheter och finner inga problem efter ett tag.. Hur pass stor skillnad gör det egentligen färgmässigt om man filmar i auto-läge, respektive med manuella inställningar, tycker du j3n5? Sorry om jag gnager ämnet vidare, men vill gärna klargöra så mycket som möjligt innan jag gör mitt val! :)
  2. Jag hamnade på något forum där de pratade om Sonys VX-serie vs Canons GL-serie (XM i Europa). I stort sett alla där tyckte att Gl1 och GL2 var usla och inte jämförbara med någon i VX-serien (VX1k, 2k och 2100). Färgerna på GL2:an var enligt dem usla (?) och att man utan tvekan bör köpa en VX:a istället. Några kommentarer? Jag som var helt inne i en affär att köpa Canon XM2 (GL2), är nu ännu en gång konfunderad över hur jag ska göra! Länk till forumet: http://www.skaterscafe.com/showthread.php?t=82149 Tack alla som svarar!
  3. Okej, då är det ingen idé att försöka köpa någon kamera som inte har PAL som standard. Ang. Ebay-auktionen så gav jag upp vid $720 eftersom jag inte visste huruvida den skulle fungera här i Sverige eller ej och som tur var så bjöd någon över mig. Kameran blev såld för $1,326.25 (ca 10.000 kr) vilket jag hade bjudit över om den hade kunnat filma i PAL... :/ Är istället inne på xm2:an nu (igen). Kommer nog satsa på den trots allt. :) Någon som vet hur bra den är i sämre ljusförhållanden? Den ska kunna filma ner till 0,37 lux. Då undrar jag om det är bra eller inte? Är det mörkret eller ljuset som mäts i lux? Dvs. är en högre siffra mätt i lux mörkare eller ljusare än en lägre? Tack för alla som svarar! :)
  4. Okej! Men varför skulle en en konvertering hos en auktoriserad verkstad leda till ständigt trassel? Går det f.ö. inte att ställa in inspelningsläget till PAL på själva kameran? En kamera i den prisklassen kanske (borde iaf) har den möjligheten? Har försökt få tag på Sony i tre dagar, men de har tillfälligt stängt.. och hittar inte svaret i de nedladdade manualer jag hämtat om vx2100 på Sonys hemsida... någon annan som vet? Spelar kameran in i PAL slipper man förmodligen dessa ljusflimmer som tagits upp. Att de har andra eluttag kan man lätt komma undan med en adapter. Har kollat på xl1:an ett tag, men den verkar dels för professionell för mig (30.000 kr dyrare än xm2:an) och dels helt enkelt för otymplig. Den ska vara smidig och hålla sig inom den prisklass jag nämnt, begagnad eller inte. Jag kommer nog förmodligen hålla mitt material på datorer och på internet. Men om man exporterar det inspelade till PAL i ett redigeringsprogram för att sedan bränna ut filmen på en DVD borde det väl inte vara några problem?
  5. I see... Det verkar som att det är bäst att hålla sig till PAL-kameror ändå.. (om det nu inte finns en möjlighet att lämna in kameran till någon Sony verkstad som gör om kameran till PAL för en rimlig peng?) Synd bara att VX2100 inte säljs begagnad någonstans i Sverige! Men om vi säger att jag kan lägga ut runt 10-15.000 kr, vilken kamera är att föredra? Eftersom vx2100 verkar helt borträknad begagnad i Sverige, vad finns det för andra semi-pro kameror i stil med de redan nämnda? Jag kollade på Panasonic AG-DVX100 som "Foto" nämnde, och den verkar bra, men hittade den inte begagnad i Sverige heller, tyvärr. Vad finns det fler för förslag? Några erfarenheter? Tips? Tack!
  6. Okej, men har du lust att gå in på detaljerna? För annars har jag kameran för ett bra pris. Vad är nackdelarna? Kan man inte använda en NTSC-kamera och sedan bara exportera filmen i redigeringsprogram till PAL? Jag kan förstå om det inte fungerar att visa upp filmen direkt från kameran till en TV, men att få ut filmen på datorn i PAL bör inte vara några större problem... eller har jag fel? EDIT: Här är en bild printad från Sonys egna hemsida http://i44.tinypic.com/2lkd1lz.jpg Hur påverkar dessa skillnader mig? Tack!
  7. Det är nu ca 8 timmar kvar på auktionen jag är med i på Sony VX2100! Problemet är nu att kameran finns i USA och har formatet NTSC, medan vi här i Europa använder oss utav PAL! Jag undrar nu om det finns något sätt att "konvertera" kameran till PAL, antingen genom någon inställning på kameran eller om man kan lämna in den till Sony Store så de kan ändra formatet. Funkar inte detta kan jag inte köpa kameran. Sony telefonsupport har inte öppet nu och auktionen hinner avslutas innan telefonsupporten öppnas igen. Nu undrar jag om det finns någon smart kotte här som vet något om hur detta funkar. Kan man få en kamera i NTSC-format till PAL-format?! Det vore bra om jag får svar så snart som möjligt! Tack på förhand! //Muff
  8. Tack för alla svar! Jag lutar nu mer åt en Sony VX2100 som verkar vara en bättre kamera än Canon MX 2 efter en hel del läsning på i-net. Det enda som mx 2:an verkar vara överlägsen VX2100 är zoomen, 20x jämfört med 10x optisk zoom. VX2100 verkar även kunna filma i äkta 16:9, om man köper till en adapter, vilket inte MX2:an kan vad jag vet. Dessutom är VX2100 betydligt nyare jämfört med MX2:an. Finns det något att säga om VX2100 som kan vara lite bra att veta innan jag köper den? Hittar inte mycket negativt om den, men om någon här vet något om den vill jag gärna veta! Hör av mig när jag vet mer om hur jag gör. Ligger just nu inne på en auktion på kameran. Alla typer av svar tills vidare uppskattas! //Muff
  9. Jo, precis. Det är punkter som gör att jag är mer intresserad av semi-pro kameror. Men finns det andra semi-pro kameror som är bättre än Canon mx2 i samma prisklass? Sony vx2100 ska tydligen vara väldigt bra också och ligger runt samma prispeng. Någon som har någon erfarenhet av vilken kamera som är att föredra? Mx2:an ska tydligen kunna filma ända ner till 0,37 lux, vilket måste vara väldigt bra..? Eftersom den inte har Night-shot mode är detta viktigt, då jag säkerligen kommer filma en del i mörker också. Vx2100 har fått bra kritik för att den kan filma ner till 2 lux, men detta måste väl vara sämre än mx2:an? Har inte så stor pejl på det där med luxen. Fler råd uppskattas! :)
  10. Tack för ditt svar! Du säger att du äger en sådan kameran... hur tycker du den inbyggda micen fungerar? Såg en film på youtube där de testade att filma i ett tyst rum och motorn från kameran hördes rätt friskt, tyvärr. Upplever du samma sak? Och är det något som verkligen stör (förstör?) filmandet i diverse situationer? Mitt filmande kommer publiceras främst på internet eller på datorer, så bluray-tekniken är jag inte speciellt intresserad av än. Men du tycker ändå att HD-kvalitet utklassar resultatet från mx2:an? Känns som att man kanske bör lägga sina pengar på en kamera som ändå kan hålla 5 år in i framtiden. Jag vet att HD används allt mer, men om en gammal semi-proffs kamera för 30.000 kr kan konkurrera ut en HD-kamera i 10-12.000 kr klassen så är jag villig att köpa en semi-proffs beggad. Hur tycker du att jag bör göra här? Alla svar uppskattas stort! :) //Muff
  11. Första inlägget! :) Tiden har nu kommit för mig att lämna min gamla lilla handycam på hyllan (Sony DCR-HC39E) och köpa en betydligt bättre kamera. Jag letar efter en semi-proffs kamera i prisklassen runt 10.000+ kr begagnad eller eventuellt en mindre kamera i samma prisklass, beggad eller ny. Det jag söker efter är självklart att den ska kunna leverera bra bildkvalitet och även i 16:9, med inbyggd mic (kan dock köra med extern mic) och ett inbyggt HANDTAG! (Har den inte det kommer jag att bygga ett.) Detta för att jag kommer filma runt i stan en del och vill kunna filma i höfthöjd. Att kunna sätta på en fish-eye lins är ett måste då jag kommer använda det väldigt mycket. Kameran får gärna ha en del finesser och manuella inställningar, dock ej för många. Är långt ifrån någon pro-filmare, så vill inte ha en för krånglig kamera. Har kollat en hel del på Canon XM2 och den verkar uppnå det mesta jag är ute efter. Den har dessutom 20x optisk zoom, vilket är väldigt bra för prisklassen och detta kommer jag ha nytta av. Jag blir dock lite konfunderad när jag läser överallt om att den inbyggda mikrofonen har bristande kvalitet. Dessutom ska den tydligen inte filma i äkta 16:9? Hur fungerar det när man kan få fram 16:9, men inte äkta? Croppar den bilden då så att bild från filmen helt enkelt går till spillo, eller finns det bättre teknik för detta som gör att skillnaden mellan äkta och oäkta 16:9 inte blir så stor? Sedan måste jag även ställa frågor angående en kamera utan HD gentemot en HD-kamera. Hur pass stor skillnad är det mellan HD och vad ex. Canon mx2 kan leverera? Är det inte värt att lägga ut pengar på en xm2 med ca 6 år på nacken? Eller kan 3CCD-optik utan HD fortfarande konkurrera ut billigare HD-kameror? En semi-proffs kamera är inte ett måste, men de uppfyller oftast det jag söker. Problemet är att de är betydligt dyrare och att det finns få begagnade kvar i min prisklass, då de är rätt gamla... Det blev en hel del frågor och punkter att ha koll på nu, men all typ av hjälp uppskattas STORT! Om du har några funderingar så fråga på så ska jag försöka klargöra allt. :) Mvh, Muff
×
×
  • Skapa nytt...