Gå till innehåll

KKY

Medlemmar
  • Inlägg

    19
  • Blev medlem

Utmärkelser för KKY

Lärling

Lärling (3/14)

  • Första inlägget
  • Medhjälpare
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare

Senaste emblem

10

Anseende

  1. Eller kan problemet vara att de nya klippen är i avi format (blivit uppladdade på nätet och sedan nerladdade till mig) och de gamla är i mpeg??
  2. Jag har försökt söka på diverse forum om detta problem men för en nybörjare är allt hebreiska.. Det är så att för några år sedan påbörjade vi ett filmprojekt där vi använder oss av en HV30 för filmingen och Premiere elements 7 för redigeringen. Jag filmade första delen och editerade och allt var fine, men då tiden gick ville vi ha uppdaterat material så en annan person har filmat, med samma kamera, nytt material. Nu har det blivit problem att editera dessa i samma projekt på grund av att de är antingen filmade eller importerade i olika format. Jag minns tyvärr inte vilket format jag använde för att importera mina videoklipp (kan jag se detta på något sätt?) men projektinställningarna är följande och allt fungerar perfekt: Editing mode: HDV 1080i 25fps frame size 1440x1080 Den andra personen säger sig ha (filmat?) och importerat i 1080p25. Han är tyvärr inte särskilt behjälplig med att svara på mina frågor så jag vet inte riktigt vad detta innebär, men det jag vet är att hans material inte funkar i mitt projekt. Filmen spelar inte upp ordentligt (ens efter rendering, som tar en evighet). Så min fråga är: kan jag ändra hans material till mitt format? Om inte, kan jag importera materialet på nytt i rätt format eller är det så att om det redan är filmat i fel format så finns det inget att göra? Tacksam för råd, hundratals timmars arbete håller på att gå förlorat. :-(
  3. Lyfter nu min gamla tråd då jag faktiskt kommit så långt så dokumentären näästan är klar. Men nu har jag hakat upp mig på detta. Allt är ju inspelat i mono, men testade för nöjes skull att kopiera signalen även till den andra kanalen och nu kan jag inte bestämma mig för vad som låter bäst... Hur brukar man göra? Finns det för- och nackdelar?
  4. KKY

    Undertexter

    Hejsan! En fråga om undertexter i Premiere Elements. Jag har en ca 50 minuter lång film som jag måste texta, kan jag göra det med de s.k. vanliga titlarna? Jag har hört någonstans att om man lägger för många titlar så skär sig filmen hela tiden, vet ej om det stämmer? Filmen kommer att visas endast på internet (spelar det någon roll i det här fallet?) så jag måste troligtvis dela upp den i flera delar eftersom man inte får ladda upp så stora filer någonstans... Tacksam för svar!
  5. Jag börjar nästan tro att det handlar om att bandet är skadat på ett ställe, för om jag startar överföringen efter den punkten så funkar det perfekt. Jag hade stannat/startat/spolat bandet mycket vid just den punkten så kanske bandet tog skada, jag vet inte.. Underligt att det funkar i movie player fastän man för över hela bandet.. Nåja, fick nu det fixat iallafall..
  6. När jag körde över intervjumaterial till Premiere elements från min HV30 så märkte jag att bilden sackade efter ljudet. Provade att köra om det och samma sak hände igen. När jag ser på materialet i kameran är allt ok, det funkar också bra att se det i movie player. Finns det något jag kan göra åt detta? Och om det inte finns det, kan det åstadkomma problem när jag redigerar materialet?
  7. KKY

    Berättarröst

    Eftersom jag vill ha en engelsk berättarröst till vår dokumentär så kommer den antagligen att spelas in i ett annat land. Hur går det till i praktiken att läsa in på datorn? Finns det program för detta? Kan man skicka materialet på ex e-mail eller blir filen för stor?
  8. Jag överförde för första gången material från min HV30 till datorn häromdagen. Nu vill jag ladda upp små korta snuttar på youtube och tänkte av gammal vana använda Movie Maker (ska införskaffa ett ordentligt program till dokumentärprojektet men detta är som sagt bara för nöjes skull) Första problemet var att när jag publicerade filmerna i Movie Maker (.avi) så försvann bilden och endast ljudet blev kvar. Nå, jag googlade och installerade ett vista codec pack och det problemet försvann. Tyvärr så har jag nu ett annat problem. Kvaliteten på filmerna försämrades avsevärt efter att jag installerat codec packen. Nu är bilden grynig och det kommer horisontella streck på skärmen speciellt när objektet på filmen rör sig. Detta händer alltså genast i Movie Maker även innan man publicerar filmen. Vad beror detta på och finns det något att göra åt saken? Hade dessutom tänkt avinstallera codecen men hittar ingen avinstallationsfil och att radera på vanligt sätt funkar inte heller. Suck.
  9. KKY

    Myggmikrofon

    Har funderat på att skaffa en AUDIO TECHNICA ATR35S mygga till min HV30. http://www.thomann.de/se/audio_technica_atr35s.htm Behöver jag någon annan utrustning? Läste någonstans om en adapter eftersom den är mono, eller...?
  10. Sorry missförstod dig där, tänkte inte längre än näsan var lång (om ens det).
  11. Så en PRO24 skulle fungera bra till intervjuerna då, med ett stativ. Ändå vanliga miljöljud?
  12. Tack för ditt svar! För mig är en "vanlig mik" alltså en http://www.cyberphoto.se/info.php?article=videomic och den dyrare modellen http://www.cyberphoto.se/info.php?article=stereovideomic På den senaste står såhär: "OBS! på vissa kameror kan man vara tvungen att komplettera med dessa två tillbehör för att mikrofonen skall passa i tillbehörsskon (art: 6958 och 088LBP) för att skon på mikrofonen är för hög. " Vet någon om detta gäller HV30? Vidare, om möjligt så undviker jag myggor, just för att inte sitta där med prassel sen. Men hurdant är stativet, hur ser ett sådant ut? Kan någon ge ett exempel?
  13. Tack för ditt svar och en alldeles utmärkt idé. Så kommer vi att göra. Nu gäller det bara att hitta en bra extern mikrofon.
  14. Har några frågor angående ljud till en dokumentärfilm. Kameran kommer troligtvis att vara en Canon HV30. - Vad är det för skillnad på en "vanlig" extern mikrofon och myggor när man filmar intervjuer? Klarar man sig med endast en vanlig mikrofon? Kan nämna att det troligtvis kommer att finnas en del ljud i bakgrunden. Det är bara den intervjuade som kommer att höras/visas, inte den som ställer frågorna. - Om man tar t.ex. Röde mikrofoner, vad är skillnaden på den vanliga, billigare varianten och den som heter stereo (på kvalitén alltså)? - Om man väljer att använda mikrofonen på en bom istället för fastspänd på kameran, blir det inte problem med att få alla intervjuers ljudnivåer att vara exakt samma? Så att inte den ena har starkare ljud än den andra. Eller kan man redigera ljudnivån i efterhand? - Vindskydd är säkert ett måste, men finns det annan utrustning jag bör tänka på? Filmningen består främst av intervjuer och miljöinspelningar. Tacksam för svar!
  15. Nu vet jag varken ut eller in. Har möjlighet att låna gratis följande kameror: Sony DCR-HC40E http://www.sony.se/product/sdh-minidv/dcr-hc40e Sony Full HD Flash (vet inte exakt modell) (Sony DCR-HC44E) (Sony DCR-SR55E) Jag blir helt skogstokig av att googla och jämföra eftersom jag inte vet vad jag ska söka efter. Kamerorna inom parentes är i varje fall uteslutna eftersom jag har förstått att det inte går att ansluta extern mikrofon till dem. Jag är mest inne på den förstnämnda, men hur bra blir bildkvalitén egentligen? Räcker det till en amatördokumentär på DVD? Jag antar att full HD flashen har bättre bildkvalité, men hur svårt är det med redigeringen av sådant högkvalitematerial? Klarar min basic dator av det?
×
×
  • Skapa nytt...