Gå till innehåll

Call-u-one

Medlemmar
  • Inlägg

    3
  • Blev medlem

Utmärkelser för Call-u-one

Nybörjare

Nybörjare (1/14)

  • Första inlägget
  • Konversationsstartare
  • Överlevde första veckan
  • En månad senare
  • Ett år

Senaste emblem

10

Anseende

  1. jimboyummin, okey! StenR, Egentligen har jag ingen budget alls. Blir tvungen till att låna pengar till utrustning för att betala av när jag fått jobb :). Men säg 4000 Kronor för kamera+stativ+mic för att kunna göra en dokumentär av OK kvalitet. Det är ju inte fel om det kan bli billigare, men om det måste till 1000 kronor om det ens ska vara värt projektet så får jag väl försöka skramla ihop det. Vad tror du?
  2. Tack för att du lade ner din tid på att ge ett konstruktivt svar! Väldigt uppskattat! Jag ska börja filma i April. Att få med frösådden är inte jätteviktigt för filmen. Har en ganska formad idé i huvudet, men jag ska sätta mig ner och staka ut den på papper. Sen är väl nästa steg då att inhandla en DV-kamera och stativ. En extern mikrofon behövs kanske också då för intervjuer? Är det rent av kanske någon som kan tipsa om en prisvärd kamera som använder sig av DV-band? Verkar inte finnas hos de stora kedjorna längre. Har kikat på onoff, netonet, expert och elgiganten. Sen var det det här med firewire. Vad jag kan se så har jag bara USB-kontakter. Finns det någon slags konverterare mellan USB och firewire man kan använda sig av? Detta ska bli spännande att kasta sig in i. :)
  3. Tja! Jag går en KY-utbildning, dock ej inom media, utan trädgårdsmästare. Men tänkte att mitt examensarbete ska bli en dokumentärfilm om permakultur-odling, vilket är en speciell typ av odling, eller till och med ett sätt att leva. Har redan presenterat idén för lärarna. Tänkte att det lär ju inte vara några problem att fixa en liten dokumentär på 20 minuter... Efter att ha sökt lite här börjar jag dock inse att det är nog lite mer komplext än jag trott :D. Har 0 erfarenhet och ingen utrustning. Tänkte börja filma till sommaren under min praktik. Projektarbetet ska vara inne 18 dec. Har erfarenhet av olika datorprogram inom bildredigering och musik, men dock inte videoredigering. Har heller inte filmat så mycket innan. Men jag vet att jag har något tänkvärt att förmedla så det är detta som driver mig! Vad tror ni, har man tagit sig vatten över huvudet? Tar det lång tid att lära sig ett redigeringsprogram såpass att man kan göra en dokumentär innehållande filmklipp, bakgrundsmusik, bildtext och speakerröst? Har inte mycket budget så vad kan ni rekommendera för prisvärd filmkamera? Är det DV som gäller? Tänkte redigera på min PC. Behöver man något extrakort i datorn? Ska jag köra i Movie maker eller Adobe premier? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa nytt...