Jump to content

Vilken klipp program av dom två är bäst


Lucio Fulci

Recommended Posts

Om Du ens funderar på Pinnacle så skall Du absolut titta närmare på MAGIX.

Kan allt och lite till. Allt ingår från början utan att man behöver köpa till en massa plug-ins.

Bluebox där du själv väljer vilken färg som skall vara genomskinlig, Slow/Fast motion som funkar, enkelt att klippa, fina övergångar, bild-i-bild typ TV-serien "24". Snygga rulltexter. Mycket bra forum på många olika språk.

-Per

Link to comment
Share on other sites

Nja, alltså; när många nämner Pinnacle så tror dom flesta att det är konsumentprogrammen "Studio" som avses. I det här fallet är det Liquid Studio som är ett proffsystem. Avid Free och Magix lirar inte i samma liga som Liquid och Edius. Edius är utbyggbart till realtidssystem 4:4:4 okomprimerad HD så på hårdvarufronten är Edius mest avancerad. Liquid bygger på gamla FAST som är den enda NLE som från början varit skriven för Mpeg2. FAST jobbade alltid internt i Mpeg med Digibeta-kvalitét. Den tekniken har gjort att Liquid är enormt bra på att hantera HDV (som är Mpeg2), förmodligen bättre än alla andra. I övrigt känns systemet lite omodernt.

 

Premiere Pro är bättre och mer utbyggbart än både Edius och Liquid Studio. Pinnacle hade länge dåligt rykte som företag innan dom köptes upp av Avid och det har spelkulerats i ett uppköp av japanska Edius som också är ett företag som fått mycket kritik de senaste två åren. Adobe är superstabila och ligger i den absoluta frontlinjen just nu. Avid och Apple är stressade av Production Studio-releasen.

Link to comment
Share on other sites

Kolla om du kan få tag på någon form av promotionlicens, typ prova 30 dagar gratis. Prova jobba lite i de olika programmen och se vilket du tycker passar dig bäst.

 

Alla jobbar vi olika och hittar efter ett tag de verktyg vi tycker bäst om.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...