Jump to content

Vad testa på beggad VX2000 (har den till låns)


3CCDGBG
 Share

Recommended Posts

Tja...vad ska man kolla efter för fel och artifakter och på vilka sätt. Vad jag märkt hittills är att fokusringen (den yttersta ringen) inte går till 100% helt mjukt utan "skrapar" (nåja) lite när man rör på den.

 

Jag har även märkt att när man zoomar eller motorzoomar så kommer detta ljud med rätt lätt på inspelningen. Antar att det går att komma ifrån med extern mic, men frågan är vilka mickar som ger tillräcklig signal UTAN preamp för att man ska slippa hiss-noiset?

 

En annan grej är att när man kikar i sökaren så är det små, svarta prickar på denna lilla färg-LCD. Provade att blåsa på glaset, men till ingen nytta. Tog bort gummiokularet med. Finns det ett annat sätt att komma åt detta? Vet att det inte spelas in, men det stör.

 

Märkte att själva handremmen som man håller kameran med är rätt så nedsliten. Vad får man ge för en sådan rem i orginal?

 

Sen har kameran lite smårepor, smått kantstött osv. Motorn låter bra, spinner gör ju huvudet när den står standby, men tystnar vid inspelning.

 

Något jag inte gillar - so far - är att micken tar upp mer åt sidorna än framåt (jämfört med PD150 exempelvis), samt att när man kör manuellt ljud, så är det svårt att få tillräcklig gain. Dessutom brusar det en hel del (är det detta som är hiss-ljudet?). Som sagt, kanske kan lösas med extern mic att ha på kameran eller bredvid. Vill dock slippa preampen.

 

Sen känns kameran lätt dammig, smutsig. Den skall visst inte ha varit använd på ett tag. Antar att en topz och lite alkohol (???) till själva kroppen kan göra susen, eller vad ska man använda?

 

Återkommer med mer ju mer jag testat den, men tar gärna emot tips redan nu. Priset han vill ha är 11.000 vilket jag tycker känns rätt mycket för en kamera med 500-700 timmar bakom sig. ÄR detta mycket, en gång för alla?

 

/Fredrik

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...