Jump to content

Övergång mellan Klipp. whiteout/burnout effekt


DanyaelX
 Share

Recommended Posts

hej!

 

 

jag har ett litet problem som jag hade behövt er hjälp med här på forumet.

Jag arbetar i Premiere 6.5, ochhar tillgång till After Effects 5.5 men har dock inte arbetat så mycket i det att jag känner mig hemma där. Har även GIMP och PS 6.0 till mitt förfogande.

 

Projektet jag gör just nu är en liten teaser trailer till en serietidning och tanken är att den ska ha en tidig 1900tals look. vi snackar stumfilm altså.

 

Jag skulle vilja att mellan två titles ska där komma en liten vit gärna sepiatonad inte riktgt blixt men att bilden "bränns ut" om ni förstår vad jag menar, man kan säga att det ska vara vitt i mitten av bilden och svaga svarta/sepia toner i kanterna. Jag vet inte riktigt hur jag ska få detta att fungera.

 

Förstår ni vad jag menar och vet någon här hur jag skulle kunna göra?

 

 

 

Chris

Link to comment
Share on other sites

Okej jag har nu arbetat med Tint AE och Channel Mixer AE i Premiere med varierande resultat. Channel Mixer är den som ger bäst kontroll över resultatet verkar det som och Tint är snabbare och mer brutal.

 

Menjag har hitintills inte lyckats få den där vinjetterade känslan vid övergångarna. Är det någon här som förstår vad jag menar?

 

All hjälp och avlägsna tipps eller länkar till tutorials på just det ämnet är välkomna (jo jag griper efter halmstrån just nu men allt är välkommet)

 

C.

Link to comment
Share on other sites

Hepp!

 

 

efter flera timmars letande på diverse mindre lätnavigerade sidor (Jänkarna är duktiga på förvirradne sidor där man kanppt kan skilja på reklam och innehåll har jag märkt) hitade jag en del av vad jag letade efter som faktiskt hjälpte mig mycket. Nu är frågan om jag kan klara av att göra det i AE 5.5 när snubben använder AE 6.5

 

http://www.creativecow.net/articles/aftereffects.html#rabinowitz_aharon

Leta efter Film Flash Effect.

 

Nu ska jag testa och se om jag klarar att göra detta och lägga på en mörk vinjettering på kanterna och tona det i svartvit sepia =)

 

C.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...