Jump to content

Skådespelerikurser hösten 2020


Elinhilläng

Recommended Posts

Hej!

 

Med start hösten 2020 (31/8) kommer jag hålla i några olika skådespelerikurser.

Kurserna som hålls i Ekeby (Uppsala) hålls i samarbete med Studiefrämjandet. P.g.a. Covid-19-läget håller vi avstånd till varandra och tvättar händerna innan lektionen börjar.

Distanskurserna hålls via Skype och passar dig som är i en riskgrupp för Corona, bor i en annan del av landet eller som bara tycker att det är smidigt att kunna delta från ditt eget hem.

 

Meisnerteknikkurs:

Vi gör övningar där skådespelarna tränar upp sina instrument (=sig själva, sin fantasi, sina känsloliv, impulser, reaktioner etc.) samt lär sig olika verktyg som en skådespelare behöver: att verkligen kunna lyssna på sin motspelare, att fokusera på hen istället för sig själv, att göra allt man gör sanningsenligt, emotionell preparation (att ta sig från ett emotionellt läge till ett annat i början av en scen), relationer, handlingar, som om/som när etc. Målet är att lära sig att ”leva sanningsenligt under imaginära omständigheter”. Vi applicerar sedan alla verktyg vi har lärt oss på en slutscen som tolkas med utgångspunkt i Meisnertekniken. Både skådespelare med och utan erfarenhet är välkomna, men ett starkt intresse krävs.

 

Introduktionskurs i filmskådespeleri:

Kursen riktar sig till dig som har tidigare skådespelerierfarenhet, t.ex. från teater, spex, skådespeleriteknik-kurs eller liknande och vill lära dig att jobba med kameran som medium. Allt skådespelande sker framför kameran och du får lära dig att ta dig an en scen från manusanalys till färdig scen. I en liten grupp (max 6 deltagare för kursen i Ekeby och max 8 deltagare för kursen online) får du lära dig att använda kameran som medium. Under intensivkursen i Ekeby kommer ditt arbete att filmas med din egen mobiltelefon för att du ska kunna ta hem och titta på ditt eget material. Distanskursen hålls via Skype och ditt skådespelande kan spelas in via Skype med din web-kamera.

 

Filmmonologer:

Max 8 deltagare. Att utföra en monolog är ofta en extra utmaning för skådespelaren då hen inte har en motspelare att reagera på. I den här kursen lär du dig tolka, förbereda och utföra monologer på det sätt som de skulle utföras vid en filminspelning. Kursen hålls via Skype och ditt skådespelande kan spelas in via Skype med din web-kamera. Kursen passar dig med någon form av tidigare skådespelerierfarenhet, t.ex. från teater, spex, skådespeleriteknikkurs eller liknande.

 

Manustolkning:

Max 8 deltagare per grupp. Skådespelarens jobb är att tolka manus, göra starka val och sedan använda dessa i praktiken. I den här kursen får du fördjupa dig i manustolkning. Kursen passar dig utan tidigare erfarenhet samt dig med tidigare erfarenhet som vill fräscha upp eller fördjupa dina kunskaper eller kanske få en ny inblick i hur en manusanalys kan gå till. Ett starkt intresse krävs.

 

Kursledare

Kursledare är Elin Hilläng. Elin är utbildad skådespelare vid The New York Conservatory for Dramatic Arts i New York och har även jobbat som skådespelare i New York. Hon har jobbat med både film och teater. Som kursledare drivs hon av att se eleverna utvecklas och av att guida dem till att hitta ”sanningen i skådespeleriet”.

 

Mer info och anmälan

Mer info och anmälan hittas på https://sv.elinhillang.com/acting-classes . Du kan också maila elinhillang@gmail.com .

 

Ser fram emot att jobba med dig!

 

Allt gott,

Elin Hilläng

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...