Jump to content

Panasonic GH3, line, separat recorder osv


Almkvist

Recommended Posts

Hej

 

Jag har länge funderat över "external recorders" och bra ljud till dslr kameror och det verkar finnas delade åsikter kring hurvida man ska använda tex en Zoom eller en Juiced link men igår stötte jag på ett problem som jag inte hört om tidigare.

 

Jag var till en ljudfirma där jag bor och lånade en boom samt LAV och en extern förstärkare/mixer för att spela in ljud i min GH3a. Han på stället började förklara att jag var tvungen att välja LINE på min kamera och jag svarade att jag troligen inte hade det men han hade svårt att se varför det inte skulle finnas... En systemkamera är inte optimal att spela in ljud på, det vet jag redan så den diskussionen kan vi lämna!

 

Jag testade hemma med den gain han rekomenderade och det distade sönder kameran så jag var tvungen att ha på så låg gain att det knappt slog på mixern. Men ljudet blev helt okej så jag körde på det och fick schysst ljud i slutändan men en jävla fuling blev det.

 

Sen har jag kollat på denna videon idag: An Audio Tutorial for Recording Quality Audio Into the Panasonic GH3 - YouTube

 

Där använder dom juicedlinks Low noise pre-amp som tydligen ska funka bra till GH3an men varför skulle den skilja sig från mixern jag använde? Skickar den inte en LINE signal trots att det är en pre-amp eller vad är grejen? Canon kameror verkar ha LINE men varken min A77 eller GH3 har det så har ni några bra svar på min förtvivlan?

 

/Almkvist

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...