Jump to content

Camera tracking


Frippe

Recommended Posts

Hej är det någon som eprimenterat med camera tracking. Har följt tutorials testat en del lyckats genomföra en projekt en gång då använde jag 3d objekt med exakta mått som passar in på punkter på bitmapbilden använde så kallade campoints. Testade sedan ett nytt försök mätte ut i stället ett gäng kordinater gjorde en camera match sedan trackade och vips det fungerar inte alls. Tycker att skillnaden på dessa tekniker är våldsam stor tycker den sitnämda är mer applicerbar men den funkar inte. Men att sätta camobjekt till 3d objekt för att sedan och snappa ihop till bakgrundsbild är inte alltid önsktvärt. Har bara hittat exempel på denna teknik. Undrar ifall någon vet och har en lösning.

Link to comment
Share on other sites

Lär dig ditt trackningprogram till fullo, TESTA! :). Enda tipset jag har... Tänk på i förväg när du spelar in vilka punkter du tänker tracka och vad dom kommer att ha för funktion. Fattas det nån - lägg till en :).

I alla program kan man tex välja 2 punkter och säga att dom delar samma tex Y värde. Sen finns det ju olika fina funktioner i olika program - tänk i förväg vad du behöver.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...