Jump to content

Inställningar Premär Elements 7 mm


Rookie 45

Recommended Posts

Glad om någon har tid och lust att svar på ett par frågor. Bakgrunden är att jag gjort ett par filmer med hjälp av en god vän som då skött både kamera och efterarbete. Nu känner jag att jag måste ha tillgång till en kamera själv och också kunna redigera en del. Inspirerad av synpunkter bland annat här på Woodoofilm tänker jag skaffa en XH A1s så snart den kommer till butiken och har redan installerat Premiär Elements 7 på datorn.

Det jag filmar är typ jakt och hundar, instruktionsfilmer, det vill säga utomhus till 99 procent. Filmar jag en timme så kan det kanske bli några olika scener på totalt ca 10 minuter som är användbara, scenerna kommer inte att användas i den ordning de filmas i den färdiga filmen.

Nu till frågorna: 1: Ser här på forumen att firewire rekommenderas för att ansluta kamera till dator. Är det då 1394 B som gäller? Om jag förstår det rätt så är 1394 A i stort sett jämförbar i hastighet med USB 2 – eller finns det andra fördelar med firewire och bör jag komplettera min dator med ett firewire kort, den saknar detta nu?

Fråga 2: Har läst på så gott jag kan men glad om någon detaljerat skulle kunna beskriva hur man ställer in hämtningen från kameran till datorn i Premiär Elements för den kamera jag ska köpa och den typ av film jag tänker göra, för mig som nybörjare är det många frågor när jag läser anvisningar och hjälpen i programmet. Ex vis ska jag ta in till tidslinjen direkt? Kameran är en HDV men jag kommer att filma i DV, ska jag då välja DV kamera som enhet? Dela scener, smarta taggar, tidskod, innehållsändring etc.

Inställningar för virtuellt minne och var filmat material ska läggas ska också väljas, har två diskar på datorn + en extern.

Valen är många och jag skulle som sagt bli väldigt glad om någon kan hjälpa mig med ett svar så det blir någorlunda rätt från början.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...