Jump to content

Vilken kamera?


Maya
 Share

Recommended Posts

Hej på er!

 

Är ny här och relativt ny i "filmbranschen". Har lite kamerafrågor. Det är så att jag bara jobbat med sony, dvs sony pd100, 150 och 170. Kameror som jag kommit att älska. Särskilt pd100 eftersom jag är liten och klen och den är lätt att hålla. =o) Nu är det dags för mig att köpa en egen kamera och slippa låna och det var ju inte lätt har jag insett. Har hittat några annonser på pd150 på blocket, men vill ju som sagt helst ha en pd100, vilket visat sig vara väldigt svårt att hitta. Så nu är frågan, vad finns det för jämbördiga kameror i samma begagnatprisklass, nya kameraror kan nog min budget inte klara. Prestandamässigt är det i klass med ovanstående kameror jag är ute efter. Jag filmar dokumentärt, kortfilm och enklare musikvideos.

 

Har ni några kameratips? Det är ju svårt när man lärt sig en kamerasort, men jag inser ju också att jag kanske måste leta efter alternativ.

 

Prisklassen är alltså mellan 9000kr och 15000kr, mer har jag inte råd med. Även 15000kr spräcker plånboken.

 

/maya

Link to comment
Share on other sites

På annonsforumet längre ned här så brukar det annonseras ut kameror också i den prisklass du nämner. En sak jag tycker skulle vara viktigt är att den begagnade kameran du är ute efter klarar äkta bredbild - 16:9. T ex Canon XL1 gör det inte med däremot XL2tror jag.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...