Jump to content

Ta en titt på iden


afyra

Recommended Posts

Hej, satt och läste en tråd om att folk inte vill skriva manus. Det gjorde mig lite inspirerad så jag tänkte jag skulle ge det ett försök. Än så länge har jag bara skrivit början men vad tror ni om iden?

 

________________________________________________________________

 

 

Att hitta sig själv

 

 

Tristan 26 år är en uttråkad kille med allt för lite mening i livet, trött på tillvaron, dom få kompisar han har och sitt skitjobb. Utåt sett är han mr nice guy, omtänksam, snäll och förstående.

Han har ett behov av att göra något radikalt, bli sedd, frigöra sig ur ledet och gå emot strömmen. Men han gör som han alltid gör, begraver sina känslor och låter det gå ännu en dag. Det gnager i honom och det frigör sig ibland när han blandar sina känslor med öl, på senare tid allt oftare.

 

 

Stockholm 01.36 och fredag Tristan är på väg hem från krogen.

 

Han hade kommit in bland husen och släpade benen efter sig i mitten av en medelstor enkelriktad bakgata som låg i en backe i dom lite finare kvarteren. Bilar stod uppradade på båda sidorna, det var tyst, sömnigt. Lite för tyst tänkte Tristan, alldeles för sömnigt.

 

 

- GHHHAAAAAAAAAA!

 

Vrålet ekade inte utan snarare absorberades utav husväggarna, som om dom försökte tysta honom.

Tristan höjde volymen på sin MP3 och lät "Sex Pistols" med "Anarchy In The Uk" få den volym dom förtjänade medan han hoppade upp på närmsta bil för att ta sig ner för backen på biltak och motorhuvar spelandes luftgitarr.

 

Han tog sig en bit tills han mitt i steget på en motorhuv blev nertacklad av en vältränad man runt 35 år med märkeskläder, välvårdat hår och lukten av dyraste aftershave. Tristan såg honom vråla ovanför sig där han låg på rygg, han bor nog här - tänkte tristan, han hörde inget av det mannen sa. Han var inte rädd, det kändes snarare lite upprymd... Han var sedd.

 

 

-MEN FÖR I HELVETE, LIGGER DU DÄR OCH FLINAR!?

 

Hörde han mannen skrika mellan svordommarna när han fick "God Save The Queen" utryckt från öronen.....

 

 

FORTSÄTTNING FÖLJER

 

I kort hamnar han i baksätet av en polisbil en smula påslagen, dom plockar upp ännu en kille (som försökt sparka in dörren på regeringshuset?) runt samma ålder som Tristan. Dom får spendera natten hos polisen och lär känna varandra när dom blir utsläppta dagen där på med kaos som följd.

 

 

_______________________________________________________________

 

tacksam för svar. Mitt första försök, vet inte riktigt hur man lägger upp manus på rätt sätt.

Link to comment
Share on other sites

Du skriver det som om det hellre kanske borde bli en bok. Tex "Vrålet ekade inte utan snarare absorberades utav husväggarna, som om dom försökte tysta honom" är väldigt litterärt skrivet (som kanske går att omsätta i bildsekvenser). Men i ett manus kan du nog inte skriva så, såvida du inte har en berättarröst (narrator) som säger detta till oss, men det kan bli lite styltigt och distanserande. Fundera på hur du kan omsätta denna inledande scen till bilder, inte berättande text.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...