Jump to content

Problem: copyright. Bli inte blåst.


annelee

Recommended Posts

Jag har fått problem.

 

Jag och en manusförfattare har gjort en film tillsammans i fem månader. Han har skrivit manus och regisserat. Jag har filmat och regisserat, samt bildregisserat. Vi har tillsammans grovklippt filmen (ca 45 minuter lång).

 

Det sista jag såg av han var när jag i full tillit gav honom en VHS-kopia av det vi hade råredigerat. Sen dess har jag försökt men inte kunnat få tag i han, förrän idag, tre månader senare via sms (han vägrar prata direkt i telefon). Han vill utan anledning plötsligt inte ha med mig att göra längre, och filmen är inte helt klar. Han påstår att jag inte får göra klart filmen för han har copyright på manuset.

 

Kan jag då redigera klart den som jag vill? Det är hans manus, och hans filmidé, men mitt material. Vi har inte gjort några avtal. Kan det räcka med att jag i förtexterna/eftertexterna skriver honom som idé och manus, och skriver att det är jag och han som har klippt, och att det är jag som har efterbearbetat?

 

Jag kommer att göra klart filmen, för teamet förtjänar i alla fall en kopia!! Vi har jobbat häcken av oss. Men kommer jag få visa den offentligt?

 

Han har dessutom mage att begära allt råmaterial på DV-band. Jag säger bara: glöm det pysen!

 

Se upp alla filmmakare och andra, det finns riktigt svin därute som kan vilja blåsa er. Han har inte blåst mig, för jag har fått ut det jag ville, nämligen arbetsprov. Men ändå.

 

Hjälp mig snälla!!

 

AnneLee

Link to comment
Share on other sites

Han är som jag amatör på området, men vi hade tillgång till proffsutrustning, stora DV-kameror, ljusset, ljudutrustning osv. Han tog kontakt med ett TV-team jag var med i, och jag nappade på att göra film med honom. Vi gjorde den tillsammans, och hade planer på att söka med den osv. Han äger storyn, jag äger bilderna. Utan varandras tillstånd kan inte någon av oss ha nytta av filmen. Så han har låst inne sig själv. Han verkar ha tappat allt vett och sans. Lämnat sin utbildning för att satsa på den här filmen och sen tror han att han äger allt.

 

Branchen bör varnas för honom. Namn och stad borttaget. Han vill bli manusförfattare, för att kunna bli regissör, för att kunna spela huvudrollen i sina egna filmer. Tror att han har ensamrätt för att han har regisserat filmen. Han mår säkert inte bra. Risken för att han kommer göra samma sak mot någon annan är sannolik.

 

Redigerat med anledning av Voodoo Film forums regler §1.

Synpunkter angående detta beslut, ta kontakt med Ronnie alternativt administratören.

 

Vi misstror inte vad som hänt, men väljer att vid denna tidpunkt inte tillåta namnuthängning.

 

Mvh Ronnie

Forumledare, Voodoo Film forum

Link to comment
Share on other sites

Man ska inte snacka skit om någon som inte kan försvara sig!

Så det är bra att namnet är borttaget.

(jag vet inte vem den tidigare namngivna personen är)

 

Varför hejar alla på den som skriver inläggen utan att tänka efter om den personen överhuvudtaget berättar hela sanningen eller sanningen överhuvudtaget?

 

Och Annelee, bara för att ni hamnat i en tvist har du ingen rätt att svartmåla den personen.

Han kanske tycker samma sak om dig och skulle du vilja att han skrev att man ska undvika dig?

 

/D

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Du har rätt daybreak. Jag tänkte mer på att någon ville veta vem det var. Och man är ganska arg strax efter varje kränkande meddelande, så då är det lätt att göra någonting förhastat. Men efter några dagar har man hunnit tänka igenom situationen mer och från flera vinklar, och spekulerat om varje tänkbar anledning till varför han beter sig som han gör.

 

AnneLee

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...