Gå till innehåll

Wood mot nya äventyr


Airwings

Recommended Posts

Jag har nu fått höra från fans att det inte behöver siktas på oscars hela tiden. Om en skådespelare känner att rollen är intressant och ger honom en utmaning, då är det en succé för honom. Man räknar alltså succéer efter kreativitet och konstnärlig utveckling, inte efter publikframgång. Märkligt resonemang!

 

Jag tycker i alla fall att Wood skulle ha gjort Thumbsucker. Argumentet att han var för gammal är bara strunt! Varför spelade han 17-åring i Try Seventeen i så fall?

 

Thumbsucker kunde ha räddat hans karriär. För han är faktiskt ingen publikmagnet, det var själva LOTR-sagan som drog folk. Alla Woods filmer de senaste tre åren är undermåliga floppar.

Ni kanske hörde Filmkrönikans hårda dom mot honom. Tolkien-filmerna har inte inneburit något uppsving i karriären för Wood, det enda han är bra på är att se bekymrad ut. Och han kommer att få spela tonåring tills han fyller 43.

Det fanns en anledning till varför jag såg att hans enda räddning var att samarbeta med regissörer han filmat med förut. De formade honom som skådis under 1990-talet, och nu kan de faktiskt hjälpa honom att bli en filmstjärna. Och Rodriguez vill uppenbarligen vara snäll mot Wood.

 

Fansen säger att han är en drama-skådis som inte är byggd för att fajtas och vara tuff, men att det ändå skulle vara kul att se honom som actionhjälte någon gång. Det skulle vara intressant att se honom gestalta någon våldsam rollfigur, tycker många.

Romantiska komedier vill fansen ha mer av, likaså vill de ha rena komedier i stil med hans gamla filmer North och Huck Finn.

 

Kan vi tänka oss Wood i ett nytt episkt äventyrsdrama i fantasymiljö som innehåller fältslag och romantik?? Det finns faktiskt annat i genren än Tolkiens midgård. LOTR bygger ju på en viss sorts mytologi, och det är egentligen engelska riddare och sådant det handlar om.

Det kan ju vara möjligt att använda sig av grekisk mytologi och låta det utspelas i medelhavsområdet, och skapa en annan fantasyvärld med helt annan historia och andra varelser. Kanske med det gamla Rom som fiende.

Eller så kan det utspelas i antikens Egypten, och man skapar en fantasyhistoria som inte bygger på mytologi alls, utan religion. Vad tycker ni om detta? Kanske Wood ska hålla sig borta från fantasy ett bra tag framöver?

Eller skulle det vara bra om man gör en film av fortsättningen på Illiaden (=Troy) och ger honom en roll där.

 

En fråga: varför vill Wood ej göra skräck? Faculty var enda undantaget.

Länk till kommentar
Share on other sites

Delta i konversationen

Du kan posta nu och bli medlem senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Skriv ett svar...

×   Klistras in som rik text.   Återställ formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

×
×
  • Skapa nytt...