Jump to content

The Corpse (3:49) *Varning för blod/läskigheter*


Recommended Posts

The Corpse Trailer

 

Detta är vårat fyrmanna studentprojekt vi jobbat på nu ett tag. Huvudmålet var att jobba med post-redigering i Avid Express Pro. Det har nu utvecklats till en fullfjädrat trailer.

*Detta är en trailer som aldrig kommer att bli en fullängdsfilm*

Digital Medieproduktion, Umeå Universitet.

 

Ladda ner:

 

För er som vill ha högre kvalitet:

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/The%20Corpse%20Final.mp4

 

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/Inscene2.jpg

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/Inscene6.jpg

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/Inscene4.jpg

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/Inscene7.jpg

 

Format: Flash YouTube

Längd: 03:49

Storlek: 77 MB

 

 

Format: Mp4

Längd: 03:49

Storlek: 107 MB

Link to post
Share on other sites

Vi har lagt ner stor möda på färgkorrigeringen. Notera hur färgerna ändrar sig beroende på humör. Doktorrumet är väldigt grönt och mörkt. Bilscenerna väldigt färglada och ljusa etc. Vart tycker du att den är fel?

 

Ja, synd med letterboxen. Någon som vet nått program som kroppar 16:9 vid konvertering/exportering? För övrigt är den inspelad i 16:9 och reformaterad i avid. Dock var ju det ett misstag märkte vi senare då vi skulle ha exporterat den i 16:9 för att få riktigt widescreen ;/

 

Vi trode inte att man skulle lägga märket till kameramannen så mycket :)

 

Tack för dina åsikter!

Link to post
Share on other sites

Jag som lyssnar uppmärksamt på film just nu, har genast en fråga om ljudläggningen. Ljuden under de första 20 sekunderna, hur är dessa gjorda och var "hittade" du dem? (Ungefär från texten "A surgeon with a vision". och framåt).

 

Hur gör ni andra med stämningsljuden?

Link to post
Share on other sites

Det första stämningsljudet är en sölig vind som viner, minns tyvärr inte vart vi hittade den dock. Men vindljud är inte svårt att få tag i. Tänker du på "musiken" med stråkarna som kommer in vid surgeon så är den hämtad från http://www.freeplaymusic.com, det gäller all musik i filmen.

 

Sen har vi bara klippt ut och kopierat olika delar i musiken för att få större effekt på vissa scener ex. när han hugger liket.

Link to post
Share on other sites

Den var häftig och snyggt fotad och klippt, men jag håller inte med om att det är en trailer. Det är först de 20 sista sekunderna som det verkligen känns som en trailer, eftersom det är oavslutat och oklart vad som händer. Innan dess kan man se det som en rappt klippt kortfilm (om man tar bort texterna). Det kanske är ett bra tips till många filmare: Klipp din film som om det vore en trailer. (Jag tycker att klippningen är för långsam i många filmer som man ser här i forumet.)

Link to post
Share on other sites

Ja den är för lång för en trailer, helt klart. Slags mellanting mellan trailer och kortfilm? teaser? :)

 

Jakob: Vad är det för sida? Vadå tjäna pengar? tror vi hoppar det alltså

 

EDIT:

 

Jakob, sluta upp med här nu, såg att du skrev samma sak till polis filmen. Om vi vill tjäna pengar på filmen kan vi ju lägga upp den på revver själva, vill inte dela vinsten med dig heller?

Du bör ju passa dig också eftersom mycket musik och material ifrån amatörfilmer innhehåller skydd som säger att användning endast får ske i non-commercial use. Man får inte tjäna pengar på det. Sluta upp genast och gör istället en post där du tipsar om siten till filmskaparna här.

 

"It's really simple: you upload a video to Revver, and we attach a brief, unobtrusive ad and our unique tracking technology to "Revverize" the video. Every time that ad gets clicked, we share the revenue with you 50/50. You can then track your video's performance through your Revver account - which tells you exactly how many times your video is watched, and how much money you're earning.

 

Since ads are attached to the video itself, there's no restriction on how your videos are distributed. The more people email your video, post it to other websites or download it from P2P networks, the more money you earn.

 

To increase the value of the entire Revver network, we also reward people for sharing videos. You can earn 20% of ad revenue for sharing videos by other Revver members. The remaining revenue is split 50/50 between the maker and Revver."

Link to post
Share on other sites
Vi har lagt ner stor möda på färgkorrigeringen. Notera hur färgerna ändrar sig beroende på humör. Doktorrumet är väldigt grönt och mörkt. Bilscenerna väldigt färglada och ljusa etc. Vart tycker du att den är fel?

 

Jag laddade ner filmen nu istället för att se den på youtube och då ser man ju korrigeringen betydligt bättre. Jag tycker dock ändå att ni kunde tagit det ett steg längre. Högre kontraster och mörkare färger. Operationssalen är fortfarande lite för ljus och varm. En lite blåare ton där skulle funka bättre tror jag. Jag skulle rekommendera ett frostfilter till ert nästa filmprojekt.

 

Edit: Jag försökte sno en frame och färgkorrigera den efter mitt tycke så du förstår lite hur jag menar, men Print Screen funkar inge vidare på videoklipp förutom i qt och i den kunde jag öppna filmen.

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...
Håller själv nu med en zombiefilm men jag får inte till blodet...jag gillar det blod ni har i filmen, har ni köpt det eller tillverkat det själva i så fall hur?

Kortfilms/trailern va riktigt bra fortsätt så:D

 

Blodet är från försvarsmakten, trott eller ej :p så det är köpt med andra ord men vet inte varifrån. En flaska räcker väldigt länge då man alltid blandar ut en liten klick med vatten. Är värt att köpa om nu inte vet om nått hopkok man kan göra hemma med sylt o allt va det är.

 

Övrigt så är det ett speciellt vax som används vid köttsåren, och några speciella färgklet i olika färger(blått, svart, rött). Vitt puder används också flitigt.

 

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/gallery/resources/media/sliding/medium/PICT4174.jpg

Bloded stänks på precis innan tagning, annars blir det problem ^^

 

http://www.informatik.umu.se/~dmph0605/corpse/gallery/resources/media/sliding/medium/PICT4178.jpg

Liten närbild.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...