Jump to content

Hur animerar man på lättaste sätt en boll?


Recommended Posts

Jag vill kunna animera en boll. Det behöver inte se verkligt ut. Man kan ju lägga blur så då behöver inte bilden vara så detaljerad. Jag vill veta hur man på lättaste sätt kan göra en boll. Jag vill ju också kunna lägga egen textur så att den animerade bollen motsvarar den boll som man använder i filmen.

 

Liknande nike reklamerna.

Link to post
Share on other sites

Ett av sätten är att rita ut en linje i den bana bollen ska studsa, sen sätter du bollen på att åka efter den banan inom en viss tid.

Hur man gör detta varierar mellan vilket program du använder.

 

Ett annat, men mycket svårare sätt, är att köra med nån sorts tyngdkraftssimulering för att få den att åka så du vill.

Lär dock vara overkill, speciellt om den ska följa en lång bana.

Link to post
Share on other sites

Jaha nee men jag har bara hållit på med redigering, har aldrig prövat animation. Men det är så att jag gör en fotbolls film och allt kan inte bli rätt så man får försöka fuska lite genom datorn. Men viket program är bra till detta ämne? Var kan jag hitta tutorialen kan du skicka en länk.

Link to post
Share on other sites

För det första så bör det nog sägas att detta nog inte är så lätt att göra detta på ett snyggt sätt. Om du inte har så stora krav på realism så skulle du kunna jobba med keyframes i Premiere. Om bollen rör sig i sidled eller höjdled så gör du keyframes för "Position". Om bollen dessutom rör sig i djupled så gör du "Scale" keyframes. Det kommer se overkligt ut eftersom bollen inte har någon acceleration, men det skulle kunna vara ett sätt att komma igång och experimentera iallafall.

 

Om du inte redan har 3DStudioMax så är det nog tyvärr meningslöst att göra tutorials för det. Kanske kan du försöka lära dig gratisprogrammet Blender? (http://www.blender.org/cms/Blender.31.0.html)

Link to post
Share on other sites

Du har nog rätt. Det är ett sätt att börja på. Men säg om man ska skjuta ett skott. Då ska den gå ganska snabbt och den behöver inte snurra så värsta mycket, så om man tänker så, så tror jag inte att man behöver vara realistisk.

 

 

P.s jag kom att tänka på en sak. KAn man inte ta en blender tutorial och sedan så ändrar man bara texture. Själva animation asså hur bollen ska snurra o sånt, kan man sen göra i efterhand.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...