Jump to content

Hur kan man göra en explosion lättast?


Recommended Posts

scen? innomhus, utomhus, parkeringsplats,skog, uppe i luften??? beror helt på var scenen är.. kanske du på en tom parkeringsplats kan göra en riktig "explosion" med lov av brandkåren och med ordentlig utrustning. Eller sen om de är mitt i en skog så kanske de e lite fö farligt att börja bränna nånting så då till största del kanske digital?

Link to post
Share on other sites

nr 1... är jag elak om jag säger att ditt inläggs stavning tyder på minderårig ålder (kan ju bottna i dyslexi också och det är ju inte lika lätt det förstår jag)... Alltid när det gäller pangpang, sök rätt på behörig instans. Det är inte att leka med.

 

Lite offtopic anektot ungefär...

 

för ett par dagar sedan läste jag ÖstersundsPosten och kom till utrikessidorna. Där fanns en bild på en explosion från en israelisk missil, och med mitt måttligt tränade öga tänkte jag snabbt att ojoj, där flög en bil i luften... tänkte vidare... tittade närmare på bilden... vänta nu... på en explosion som tog upp kanske 13 cm bildyta på tidningen fanns vita saker som jag plötsligt såg var hustak på cirka 1 cm i samma skala... och jag insåg då suddenly vilken stor destruktionskraft det var... :( ... det jag menar är att detta går att utnyttja, och utnyttjas ständigt i filmvärlden. explosioner i cineastiska spektakelfilmer är sällan så stora som de tycks i verkligheten...

 

visst, mer sprängmedel spränger ju större yta. Löst liggande sprängämne gör samtidigt nästan ingen skada som en inpackad sådan.

 

men, alltid...

Safety

Safety

Safety

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

jag tror att alla här som är villiga att hjälpa dig behöver mer information, precis som pinto och Emperor säger. Vad använder du för redigeringsprogram? Föredrar du att göra explosionen digitalt? Eller på plats? Kanske på riktigt, men inte på plats? ja, jag tror du vet vad vi menar. När bara det är löst så tror jag att tipsen kommer välla in.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...