Jump to content

manus till dokumentärfilm online!


Ads
 Share

Recommended Posts

Jag är intresserad av att läsa olika typer av manus till dokumentärfilm, helst svenska, och undrar om ngn har länk till ngt manus tillgängligt pa nätet? Har letat själv men än sa länge inte hittat ngt. Soker ocksa tips fran forumläsare pa olika former av berättarteknik till dokumentärer.

 

Tack!

Link to comment
Share on other sites

Mja, beror ju lite på hur dokumentären är utformad. Jag skulle tro många filmar och filmar och filmar och sen klipper ihop'et tills det blir bra. Då tvivlar jag på att det finns nått manus. Är det undersökande dokumnetär vet man ju inte ens resultatet förän man är klar. Skulle någon känna till nått manus så är jag också intresserad.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror ändå att många skriver ihop ngn slags "treatment" före de filmar. Och det behöver fö inte vara ett manus som skrivits ihop före filmen, det kan lika gärna vara en detaljerad beskrivning av filmen som skrivits ihop efteråt. Eller en analys av en dokumentärfilm vore ocksa av intresse.

Link to comment
Share on other sites

En sak jag tror kan vara bra är att försöka få tag på svenska dokumentärfilms makare. Ta reda på vem som gjort några dokumentärer du tycker om och se om du kan hitta en mailadress. Jag mailade Tom Alandh för några år sedan och lämnade mitt nummer och så ringde han mig och svarade på några frågor jag hade.

Link to comment
Share on other sites

En sak jag tror kan vara bra är att försöka få tag på svenska dokumentärfilms makare. Ta reda på vem som gjort några dokumentärer du tycker om och se om du kan hitta nån mailadress.

 

Jag mailade Tom Alandh för några år sedan och lämnade mitt nummer och så ringde han mig och svarade på några frågor jag hade.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...