Jump to content

Blacks, Mids & Whites


Hane
 Share

Recommended Posts

Jag har lärt mej att få till ganska bra i krigsfilmssammanhang. För det första så använder jag den digitala effekten i Sony PC9E som kallas "flash". För övrigt den enda digitala effekten på kameran som jag tycker är riktigt bra. Jag ställer in flash på 0,5 och får då helt plötsligt en känsla á la Band of Brothers. Det är svårt att förklara, men det är som att inte kameran tar in de minsta små stötarna och skakningarna men gör samtidigt så att det hackar minmalt. Jag ska inte säja att det hackar, eftersom det är 0,5 så märks det inte utan ger bara den där krigskänslan. Ni måste se för att förstå!

 

Nästa steg är att ändra färgerna. Genom att sänka mättnaden rejält får man ett mellanting mellan svartvitt och färg vilket ger en lite skitig och tråkig look. Sen så höjer du bara "mids" och "whites" och sänker "blacks". Efter det lägger du på strobe-effekten och kan även fixa lite blur-effekter i post-production för att få lite som att det blir oskärpa bara emellan åt. Allt detta görs på Final Cut Pro (3 eller 4), Final Cut Express (1 eller 2) eller Final Cut HD. Tackar TheRenegade på FXHome.com för att ha väglett mej till att göra denna effekten.

 

Se hur han lyckades under denna länken:

http://homepage.mac.com/cynthiahaughery/iMovieTheater68.html

Citatet ovan är från en av "Filmlook" trådarna.

 

Jag tyckte att Tobbger lyckades få in riktigt skön känsla i exempelklippet och jag satte mig o försökte replikera looken i Premiere. Har suttit ett tag nu men lyckas inte lista ut var man hittar Blacks, Whites och Mids i Premiere, är det de som kallas Highlights Midtones och Shadows eller? Har nämligen suttit och lekt lite med dessa utan att komma speciellt mycket närmre Tobbgers resultat...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...