Jump to content

pitch & synopsis (?)


tuco
 Share

Recommended Posts

Det är nog svårt att hitta exempel på pitchar. En pitch är när du försöker sälja ditt manus till någon genom att muntligt beskriva vad din film handlar om. Det finns åtskilliga artiklar om hur man fångar en producents intresse. Här är en länk som är värd att läsa om du är intresserad av konsten om hur man får producenter att nappa på ditt manus:

http://www.wordplayer.com/columns/wp11.Wind-up.and.Pitch.html

 

Jag vet att det ska finnas ett synopsis till "Raiders of the lost arc" någonstanns på nätet men jag hittar det inte nu, har det bara utprintat.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

det är helt olika begrepp vad en pitch är i sverige och usa. som tidigare sagts så pitchar man sitt manus till producenter i usa på helt annat sätt. det handlar mer om hur man marknadsför sig själv och manuset. i sverige har ja stött på definitionen att en pitch sammanfattar hela filmen i 1-2 hårda och intresseväckande meningar. synopsis är också olika från ställe till ställe. finns ju plot synopsis som är längre och den "standard" synopsis som man kör i sverige med, dvs. beskriva hela filmen i högst 200 ord.

 

edit: för att svara på din fråga så beror det på vem producenten är och vilket land denna kommer ifrån kopplat till den klutur som finns i den regionen. :)

Link to comment
Share on other sites

Ordet pitch i Sverige kommer från ordet pitch i amerika så att det kan betyda något annat i Sverige är galet. Varför krånglar man till det. En sammanfattning av filmen i ca en till två meningar är en logline. Ett synopsis man använder för att sälja sitt manus är filmen beskriven i stora drag på ungefär en sida. Allt detta uppfinnande av sådant som redan finns...

Link to comment
Share on other sites

[citat=tomasz1985]Ordet pitch i Sverige kommer från ordet pitch i amerika så att det kan betyda något annat i Sverige är galet. Varför krånglar man till det. En sammanfattning av filmen i ca en till två meningar är en logline. Ett synopsis man använder för att sälja sitt manus är filmen beskriven i stora drag på ungefär en sida. Allt detta uppfinnande av sådant som redan finns...[/citat]

 

håller fullständigt med. men de gånger produktionsbolag/institutioner har bett mig om en pitch har de velat ha ett par starka meningar som framför filmen budskap/mening.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...