Jump to content

Ballongskräck - eller vad hände med folkhemmet? kortfilm


blidell
 Share

Recommended Posts

Bra ide som inte riktigt är så bra som den kan bli. Först av allt har du någonting på gång med humorn. Jag tycker iaf att du ska slänga in en oväntad ballong i någon av Lennarts scener på arbetsförmedlingen eller försäkringskassan bara så att man får se honom flippa ur lite.

 

Sen antar jag att ballongskräcken är en slags omskrivning för utbrändhetsdebatten i Sverige just nu. Det är intressant men handlingen där dokumentärfilmaren försöker förvanska verkligheten får aldrig ett riktigt klimax. Det blir bara halvdant som att vi anar att filmaren försöker ändra i historien men han gör det inte intressantare (Spektakulärare) för oss åskådare.

 

Jag saknar också en förklaring till varför han har ballongslräck? Det får en att tänka att han mest troligt simulerar.

 

Du har någonting på gång jag gillar själv "Mockumentären" som genre och jag gillar starkt att du skildrar arbetslivet. Det är sånt som vi borde uppmärksamma mer i Sverige på film. Ett sista tips är att en del namn och orter känns lite väl löjliga och filmen skulle nog tjäna på att man inte förstår att det är en mockumentär så tidigt som man gör nu mycket på grund av dessa namn och orter.

 

Bra jobbat fortsätt skriv och lägg gärna upp nya versioner så kan man följa din och manusets utveckling.

 

Lycka till!!!

Link to comment
Share on other sites

Tack för svaret, kände att jag behövde diskutera filmen med någon. De flesta saker som du nämnt har jag funderat en del på och jag är lite orolig att om jag inte är för tydlig med att det är en mokumentär kan det bli svårt att få tillstånd att filma på mcdonald’s. De flesta eller alla namn tror jag bara nämns i voice overn så de kan jag ändra i efter hand. De jobbiga är bara att helst av allt skulle jag vilja att den var väldigt torr och väldigt trovärdig rakt igenom men då missar nog en del poängen i och för sig så är väl de flesta som skulle kunna tänkas se den ganska vana vid filmspråket. Är alltid jobbigt de där, ska man behålla all sin integritet som filmar eller ska man göra nåt som den större massan fattar? Jobbigt beslut.

 

Kommentaren om att det inte finns någon riktig förklaring till varför han är rädd är jättebra. Nu när du säger det fattar jag inte riktigt hur jag kunnat missa de?

 

Gillar iför sig att den enda gången Lennart flippar ut är när han ser en ballong på video men då är det psykologen som visar att han gör det. Han går liksom hela filmen igenom utan att ha någon som helst kontroll över sitt liv. Hittade inspiration från ett uppdrag granskning när det var nått pappersbruk nånstans som sparkade tre personer och reportern var så j-vla gåpåig utan att egentligen säga eller få fram någonting. Han manipulerade hela reportaget med snack om solidaritet och socialdemokratiska värderingar utan att presentera några direkta fakta, med offer som på härlig norrländska sa jo de känns ju förjäkligt!

 

Ska jobba mer på manuset!

 

Jättetack för feedbacken, kommentera gärna min funderingar här!

 

Sist men inte minst finns det något roligare än mokumentär!!! Nej.

 

De ska vara norrlänningar då!!! ;)

 

Andreas

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...