Jump to content

Under Jord (PoC kortfilm för Projekt Boomerang)


Macro

Recommended Posts

Hej!

 

Jag skulle vilja dela med mig av vår Proof of Concept Kortfilm som vi gjort för vårt filmprojekt vid namn Projekt Boomerang. Projektet drivs av oss projektledare i den nystartade och ideella föreningen Macro.

 

Filmen går att se på vår Youtubekanal, Föreningen Macro. Direktlänk: https://youtu.be/TTdE-Sn60ek

 

Filmens längd är ca. 14 minuter

Genre: Kriminaldrama

 

Filmens idé

Vi gjorde Under Jord för att påvisa vad våra amatörskådespelare klarade av att göra på kort tid (2 inspelningstillfällen) och med låg budget om några tusenlappar per tillfälle. Filmen agerar Proof of Concept för vårt Projekt Boomerang som är ett långfilmsfilmprojekt med fokus på att hjälpa utsatta ungdomar från en negativ livssituation till att göra Positiva vägval I livet som leder till en tryggare framtid. Vi ser en enorm potential i dessa ungdomar som dagligen spelar med känslor och lögner för att klara sin vardag. Vi vill ge dom chansen att göra det dom är bra på, framför en större publik på bioduken än eventuella framtida brottsoffer och vittnen.

 

Vi har fått mycket positiv respons från flera av samhällets instanser på vårt projekt och Under Jord. Det hade varit intressant att också höra vad mer inbitna filmfantaster här på forumet tycker. Vi själva tror stenhårt på projektet och att med en högre budget och starkare utrustning kan vi göra något mycket stort som inte tidigare gjorts i filmbranschen.

 

Mer material från projektet finns via våra sociala medier, Projektboomerang på Instagram och Projekt Boomerang på Facebook. Vi kommer också hålla vår Youtube-kanal uppdaterad med produktionsdagbok framöver och intervjuer för djupare presentation av våra ungdomar och amatörskådespelare.

 

Ha det bäst allihopa!

Robin, Föreningen Macro

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...