Jump to content

Recommended Posts

Jag har nyligen blivit med ett par HMC151. Passar mig perfekt eftersom de har CCD-sensor. Någon som fortfarande använder modell?

 

Jag behöver köpa nya batterier till dem för att gardera mig för några kommande långfilmningar med dåligt med laddresurser.

 

Någon som har tips erfarenhet vilka batterier jag bör köpa? Noname från Ebay.de, eller andra idéer?

 

Det är ju bra om kameran visar rätt återstående batteritid, men inte livsavgörande.

Link to post
Share on other sites

Kör inte på billigt no-name skit, man kan ha tur och få bra grejer men jag har testat extremt många olika leverantörer av omärkta litiumjonbatteri och det är oftast bara skit som degenereras snabbt och har en bråkdel av den effekt som är uppgiven etc.

 

Jag har även testat och läst tester kring billighetsmärken.

 

Det som står ut är Watson som dock endast går att få tag på i Staterna och med fördel i NY om man knatar in på B&H.

Watsons batterier kostar ofta runt 25% av originalen om inte mindre och i flera tester har de en effekt som är något bättre än samma original: https://www.bhphotovideo.com/c/product/838169-REG/watson_b_3629_vw_vbg6_battery_pack_f_panasonic.html

Jag har några stycken och de är grymma, speciellt om man väger in priset!

 

I Sverige finns märket Jupio som är helt ok, lite tveksam kvalité då jag vet att Jupio batterier går sönder ibland, vilket är generellt ovanligt när det gäller batterier så de är billiga av en anledning men effekten och livslängden rent generellt är det inget fel på alls, bra celler för en låg summa och i Sverige har vi ju bra garanti. Hittade dock inget Jupio för just dina Panasonic-batterier i Sverige men väl i Nederländerna. Vet inget om butiken ifråga men jag handlar ofta från just Nederländerna, Tyskland och Danmark och det brukar fungera toppen. Skall du köpa en bunt så kanske det är värt det. https://www.fofic.nl/jupio-vpa0001-replacement-battery-for-panasonic-vw.html

 

Annars finns alltid Swit, som är en professionell tillverkare med allt vad det innebär men samtidigt är priset närmare hälften av ett original. Skitbra kvalité, bra celler osv men de dyraste jag tipsar om ändå. Noterbart är att motsvarande original från Panasonic från samma sida kostar 2000:-

https://www.scandinavianphoto.se/produkt/13028293/swit/batteri-s-8bg6-batteri-med-dc-uttag-5195-mah-vw-vbg6

 

Ett billighetsmärke som ändå håller ok är Patona, de är sämst av de jag skriver om gällande effekt enligt min egen erfarenhet. Om du vill komma undan billigt och/eller inte har vägarna till NY eller vill beställa från Nederländerna så hade det varit mitt val: http://cdon.se/accessoarer/batteri-for-panasonic-vw-vbg6-3900mah-7-2v-p38941565

 

Jag har alla dessa märken själv, iofs endast ett Swit batteri men de är så pass vanliga i professionella sammanhang att jag använt många av dem genom åren.

 

Lycka till med den nygamla kameran. Mvh /Pontus

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

jag har två av mina HMC150 kvar och t.o.m AC130 och AC160 använder samma batteri, som Peus säger dem no-name batterierna hålla inte alls, men konstig nog min enda Swit som jag köpte nys(6mån) från scandinavianphoto blev sämre än ebays no-name. Det verkar som helt tur, HMC kom med lilliput version, en är ok den andra dåligt (panasonic legit), Men den som kom med AC130 stora version hålla mycket längre och är bra. Det är tur i min tycke men sannolikheten orkar med legit version.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By mediamicke
   Hej!
    
   Har en HVX200 (32 GB kort, 2 batterier samt ordentlig kameraväska).
   Kollade lite på eBay och verkar ligga mellan 3-7000:- beroende på utrustning.
   Skulle 4000:- vara för mycket att sätta ut den för?
    
   Har även komplett Reflecmedia kit med ring (grön chroma), uppfällbar bakgrund (ca 2x2 m) samt matta, lite äldre version på själva ringen.
   Mycket svårt att hitta något uppskattat värde på det, någon som kan hjälpa till?
    
   Mvh
   Micke
  • By Dark_tree
   Hej!
   Jag har hemma en DVX100BE som nu inte används alls pga. tidsbrist samt svårigheter att jobba med den pga min dator som kan mata in DV material är paj. Då den är knappt använd under 100 timmar, så borde värdet på den vara relativt högt? Samt att dessa säljes inte längre på butik? Eller gäller det samma med kameror såsom med all elektronik att värdet går ner markant?
  • By 3CCDGBG
   Hej! Efter att tidigare i livet ha läst film och även gjort några småfilmer, då bl a med PD-150 samt 170 samt med Panasonics AG-serie (så länge sedan var det) - så blev jag nu sugen på att ge mig på lite filmande igen.
   Blir dock rätt förvånad när jag börjar kolla in utbudet av "bra kameror". Saken är den, att jag har inte behovet av en 4K-kamera egentligen, i vart fall inte på den lägre nivån med minimala sensorer.
   Är definitivt inte inne på att köpa en dyr kamera i stil med de ovan. Jo, de var ganska dyra då. Däremot hade jag önskat mig en kamera där det fanns mer fysiska reglage på kamerorna, åter igen som på de jag jobbat med tidigare.
   Vad har jag då kikat på, och vad är det för nivå jag ska lägga mig på? Nej, jag kommer inte rikta mig på något som ska visas för stora massan eller så, utan jag vill ha bra kvalitet på bilden under rätt förutsättningar, förstås:
    
   Sonys AX33 (för kort zoom då jag även vill kunna filma flygshower etc)
   Sonys AX53 (intressant, men tydligen har den väldigt få manuella möjligheter)
   sony AX100 (för kort zoom igen, annars är det väl snudd på denna nivå jag hade velat ligga)
   Canon Legria G30 eller G40 (också intressant, men bara Full HD vilket kanske räcker)
   Panasonic HC-VXF990 (En kamera jag inte blir klok på alls. Den marknadsförs som proffsig, men har bara inställningar i menyerna, och dessutom en ynklig sensor). Då den ligger ok i pris nu (6995,-) så har fokus legat mkt på den.
   Panasonic G80 (Hade väl en massa problem när den kom? Är de fixade? Har ju tyvärr inget ljud ut för hörlurar. Det kan man ju i alla fall få via grepp på exvis E-M5 Mark II. Surt).
   Panasonic GH4 (tror i inte jag behöver förklara mer om den. Har dock inga gluggar utöver en m43 25mm f1.8. Antar att jag måste köpa en del för att göra den rättvisa)
   Olympus E-M5 Mark II (Har ju den lilla E-M10 för att plåta med, så jag känner till kvaliteten. Men hur den står sig om exvis GH4 vet jag inte riktigt)
    
   Vad har ni för prylar att lattja med - och göra seriösare saker med (man kan lattja i arbetet i vilket fall). Om man inte vill lägga 20 papp... Jag vill ju ha en bra Rödemick med osv...saker kostar ju.
    
   Vad kan man kolla efter beggat som är proffsigt? Hur är det med Legria-serien där, eller kanske den proffisigare varianten av dessa? Som sagt...20 x zoom är krav. Frågan är bara...Full HD vs 4K. Har ju själv vara sig 4K skärm eller TV. Vet att det kan bli finfin kvalitet när man skalar ner 4K, men då gäller det väl att det materialet i sig ser bra ut (kanske från en kamera med hög bitrate, bra optik osv). Att köra 4K på en Panasonic av detta slag...är inte det bara en gimmick? Sen har den ju ljud in och hörlursutgång osv..
    
   Någon som kör den, förresten?
    
   Hm...tänker så det krampar.
  • By Bosse_A
   Nu har jag fått den nya 4K-kameran. Det känns bra att prova något nytt. Jag har under ett antal år filmat en Panasonic TM900 och kvaliteten har räckt ill för att visa film på biograf. Den nya kameran har även möjlighet att filma högkontastbilder med HDR-inställning. Jag daterade upp till Sony Vegas Pro 13 och redigeringen flyter fint även med 4K-material.
   Här är lite info från filmvisningen:
   ”Toppsjöpojkarna” blev succé på Bio Kontrast | Södra Vings Hembygdsförening
  • By JRvideo
   Panasonic annonserade tidigare i vintras om en kommande kamera med grymma specifikationer för både video och foto, bland annat inspelning i 4K och slow motion med 96 fps - nämligen Panasonic Lumix GH4. Kameran kommer finnas att köpa från april men har inte visats i Sverige ännu, förrän i helgen då Kanalgratis.se tillsammans med Lindqvist Radio & TV kommer ha den i sin monter på Sportfiskemässan i Kista! Så är du foto- eller fiskeintresserad, besök Sportfiskemässan och Kanalgratis.se på fredag, lördag eller söndag och spana kameran i deras fotohörna!
    
   Har GH4:an visats tidigare i Sverige eller är detta premiär? Någon som vet?
×
×
 • Create New...