Jump to content

Nicolife: Avsnitt 5 — Nicolai träffar sin syster Nikita


Recommended Posts

Kolla in ett nytt avsnitt av vår komediserie Nicolife!

 

[video=youtube_share;VK-QePCU5rk]

 

Längd: 18 min 31 sec

 

I det femte avsnittet, så träffar Nicolai sin äldre syster Nikita. Han råkar också på en grupp skurkar som kommer för att samla in en gammal skuld.

 

När vi gjorde Episode 5, så fick vi chansen att använda en Phantom 3-drönare, vilket var superkul. Dessutom fick våra skådespelare en hel del blåmärken och skrapsår efter vår lilla actionscen mot slutet av avsnittet (inga stunt doubles på den här produktionen inte!)

 

http://imageshack.com/a/img924/7912/wRmGUh.jpg

 

http://imageshack.com/a/img921/4893/qJPRQa.jpg

 

http://imageshack.com/a/img923/5733/TjcmUv.jpg

 

http://imageshack.com/a/img924/3104/7AM2K1.jpg

 

Nicolife handlar om Nicolai och Phil, två grabbar som vill bli berömda på YouTube och är beredda att göra vad som helt för att nå kändisskap. I slutändan leder deras sociala inkompetents till fruktansvärd tragedi och olycklig död. Serien ger en satirisk inblick i vår nya generation som har växt upp med en besatthet över YouTube och sociala medier.

 

Dela gärna med er utav synpunkter och funderingar!

 

Relaterat:

Voodoo Film: Nicolai gör allt för att bli YouTube-kändis

Första avsnittet av Nicolife - en mörk komedi!

Nicolife: Avsnitt 2 — Mörk komedi om traumatiska barndomsminnen och havregrynsgröt

Nicolife: Avsnitt 3 — Dansnummer och jaktscen!

Nicolife: Avsnitt 4 — Mörk komedi om man med kommunikationsproblem

Link to post
Share on other sites

Avsnitt 5 var en rolig produktion att ta del utav. Vi försöker alltid att utmana oss själva på nya sätt så att vi kan utvecklas som filmskapare/

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/922/PFAUCn.jpg

 

Introduktionsscenen krävde att vi klättrade upp på en hög kulle innan gryningen för att fånga en koreograferad kung fu-sekvens mot soluppgången. Som vanligt, hade vi ett litet team. Det var fyra personer som var närvarande: skådespelerskan, en stylist, fotografen och regissören.

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/921/hBMVSK.jpg

 

I det här avsnittet fick vi testa en drönare för första gången. En polare had precis köpt en Phantom 3 och lät oss använda den en dag. Du kan se resultatet av vad vi filmade kring 2:07 i avsnittet (en tagning ovanifrån joggaren och en tagning där drönaren följer efter joggaren och sedan åker förbi henne, upp mot Nicolai och Phil som sitter uppe på berget).

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/922/zBKHlB.jpg

 

Det händer inte ofta att det regnar i Kalifornien, men givetvis så fick vi stänk på oss medan vi spelade in uppe på Madonna Mountain i San Luis Obispo. Som tur var hade vi förberett oss med paraply för att skydda kamerautrustningen.

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/923/wHabWz.jpg

 

Det mesta av det här avsnittet spelades in hemma hos skådespelaren som spelade Nicolais pappa. We flyttade runt alla hans möbler så att vi hade tillräckligt med rum för lampor och kamera. Under inspelningen hemma hos pappan hade vi ofta 2-3 skådespelare i taget och 5-6 personer bakom kameran.

 

Innan inspelningen, spanade vi in en hel del scener där tre personer sitter kring ett bord och pratar för att få inspiration. T.ex. studerade vi middagsscenerna från Close Encounters of the Third Kind och Fargo.

 

http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/922/09vY3B.jpg

 

Inspelningsplatsen för alla utomhusscener i slutet av avsnittet när skurkarna kommer med den vita vanen var vår fotografs garageinfart. Det var roligt att fånga skurkarnas ankomst i en enda tagning, vilket krävde en hel del planering. Vi fick till det så att jag blev nöjd på vår andra tagning, så vi behövde inte göra det alltför många gånger. :)

 

Säg till om ni har några frågor!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...