Jump to content

Billigaste Canon dslr med Manual Film Control


Recommended Posts

Som rubriken lyder är jag på jakt efter ett nytt kamerahus. Har börjat filma med min gamla 500d och det blir riktigt schysst, tyvärr så saknar jag många funktioner som att ställa exponeringen, micingång och 1080/24. Tycker det är svårt att utläsa vilka kameror som faktiskt låter användaren justera detta, men det verkar som att 600d klarar det, då borde väl samtliga i de högre prisklasserna också göra det?

 

Har jag rätt eller fel? Jag har precis skaffat ett 17-50/2.8 och vill fortsätta använda det. Är det värt att spara till en fullformatskamera?

 

Help...

Link to post
Share on other sites

Annars kan du kika på exempelvis Fotokungen, tror de säljer 600D för omkring 3000. Skulle inte rekommendera en 5Dmk2 i dagsläget. Inte ens lågljusprestandan i video är särskilt bra på den. Mk3 har jag ingen större erfarenhet av men den har ju om inte annat Zebra och Peaking inbyggt by default.

 

Är anledningen till att du vill ha en Canon att du redan har många tillbehör eller är det bara det där objektivet du har som är av värde?

Link to post
Share on other sites
Säker på det? Med ML visst, men default?

 

Jag hade för mig det, men hittar inget som kan styrka det nu. Hörde det av någon precis när kameran kom, att det skulle vara en av fördelarna mot mk2. Och att han inte installerat ML än. Nåja.

 

Låter som OP har liten budget. 550D är fortfarande en bra kamera och går att hitta för ungefär samma pris som 600D, själv har jag dock blivit bortskämd med kameror som inte har problem med aliasing och hög bitrate (Panasonics modeller) som finns i samma prisklass, om inte lägre. Men då missar du ju alla underbara Canon-objektiv såklart, såvida du inte investerar i en elektronisk adapter (ganska dyra och buggiga).

 

Just så. Min något ledande fråga skulle leda dit. GH3 presterar bättre än mk2 i dåliga ljusförhållanden. Inte nödvändigtvis i ren brusmängd - där är de nog likvärdiga, men mk2 lider av banding mm. Enda sättet att någorlunda komma runt det är att filma i RAW och det har ju sina uppenbara nackdelar. Panasonics kameror är inte kända för att vara några direkta lågljusmästare. Och det är lätt att luras i att fullformat skulle vara bättre, vilket det i regel är. Men tekniken går framåt och det finns fler faktorer att väga in. Och de enda som lyckats med att göra fullformat för video utan att kompromissa särskilt mycket hittills är mig veterligen Sony. Varför jag alltså tycker att det är vad man bör satsa på om man ska ha fullformat. Alternativt vänta på 5Dmk4K som Canon-evangelisterna aldrig tycks sluta hoppas på.

Link to post
Share on other sites
 • 4 weeks later...
Annars kan du kika på exempelvis Fotokungen, tror de säljer 600D för omkring 3000. Skulle inte rekommendera en 5Dmk2 i dagsläget. Inte ens lågljusprestandan i video är särskilt bra på den. Mk3 har jag ingen större erfarenhet av men den har ju om inte annat Zebra och Peaking inbyggt by default.

 

Är anledningen till att du vill ha en Canon att du redan har många tillbehör eller är det bara det där objektivet du har som är av värde?

 

Den har varken Zebra eller Peaking.

Det enda den har förutom bättre kvalité och bättre isoprestanda mot mk2 är att den via en firmwareupdate fick clean 4:2:2 ut på HDMI.

 

// A

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By basassproduction
   Jag har börjat intressera mig mer på video nu. Har fotat en hel del naturbilder (Landskap och Vilda djur).
    
   Nu är det så att jag redan har en mängd olika objektiv.
   Canon 50mm 1,8 Stm
   Sigma 150-600mm
   Sigma 17-50mm 2,8-4f
   Canon 10-18 stm
    
   Finns ju adapter för sony spegellöst ( Sony e-mount ) till canon objektiv lika så till micro 4/3.
    
   Fördel micro 4/3 är ju att man kommer ännu närmare.
   sen finns det även novoflex adapter som går till nikon objektiv.
    
   Fördel sony att man får kortare skärpedjup mot micro 4/3.
    
   Sen har jag några minolta af objektiv också och dessa går ju också att använda på Sony E-Mount med adapter.
    
   Hur hade ni resonerat.
    
   Mvh Johan
  • By anders10
   Hej!
    
   Nyligen testat ett EF 24-70 2.8 med adapter på min Panasonic AF101. Snygg bild men en helt extrem vinjettering. Kan klart vara en fräck effekt om man gillar sånt. Men verkar vara svårt att undgå den helt. Det märkliga/bakvända är att den är som minst synbar vid 2.8 och när man bländar ner kryper den in ganska omgående. Ser ju ingen skala men tippar på runt 4, kanske 5.6 blir max nedbländat innan det börjar vinjettera så mycket att det blir oanvändbart. Detta gäller på samtliga brännvidder.
    
   Någon som filmar med samma optik, utrustning eller kan ge mig en vettig förklaring till detta skumma fenomen?
    
   Vänligen Anders
  • By Film Anton
   Hallå alla kära filmkolegor!
    
   Skall inskaffa 2 st kameraväskor till våra Canon C300 på huset.
   Det skall vara av typen "pick up and shoot", alltså inga pelli case system där man måste skruva i 18 år innan man kan reca utan allt skall färdigmonterat.
   Detta är vad jag har tittat på men det verkar som om den är för låg för mitt upplägg (hus, baseplate och stativbricka (nämner bara det som påverkar höjden)):
    
   Tenba Roadie II HDSLR/Video Shoulder Bag (Black) 638-334 B&H
    
   Mitt höjdmått är 32cm.
   Någon annan som har varit inne på detta område? Till och med köpt denna väska?
   Tips uppskattas verkligen!
    
   Mvh Anton
  • By Spiritual_Chaos
   Tänkte plocka fram min 550D, damma av den och filma lite igen.
    
   Såg att Magic Lantern finns till kameran och manuell ljudkontroll vore fint.
    
   är det ngt man bör tänka på, eller är det lagom säkert för kameran att köra med det?
  • By Rougin
   Jag har tillgång till ett "canon video lens 20x zoom xl 5.4-108mm" objektiv. Är det någon som vet om det finns adapter för att använda det till min 550D?
×
×
 • Create New...