Jump to content

Recommended Posts

Du har koll på det grundläggande vad det gäller formatering. Första gången vi möter en karaktär ska namnet stå med versaler.

 

Din historia skulle kunna utökas betydligt genom att låta oss förstå varför Micke är depremerad. Nu börjar historien mitt i och ger ingen förändring eller framåtrörelse. Det är den största bristen i manuset. Styrkan ligger i temat.

 

Ditt språk kan vara lite mer målande och beskrivande. Till exempel när vi ser hans brännmärken första gången så står det bara "pussar på hans brännmärken på bröstet", som om det vore självklart att han hade brännmärken.

 

Lycka till.

Link to post
Share on other sites

Enkelt - vilket jag tycker är bra.

 

Men det var lite väl avskalat. Saknade inlevelse, dels i texten som sådan (upprepningarna om att Micke gör det ena, Micke gör det andra, Micke gör det tredje), dels i själva storyn: vad Désireé skrev om Annas puss, och ett annat exempel vid scenen där Micke bränner sig själv. Det blir ingen känsla eller nerv i det, det bara händer. Det finns inget som visar på vilka känslor Micke egentligen har, vare sig i symboler eller handling. Det finns inget som visar eller ger en hint om varför Micke mår dåligt, därför blir det svårt att tycka något om honom. Scenen med Annas puss hade kanske kunnat ge mer utav det?

 

Du tog också några genvägar, mot slutet vid telefonsamtalen kunde du kostat på dig några bilder av hur det ser ut när de olika personerna försöker ringa Micke.

 

Lycka till!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...