Jump to content

Hackar vid högupplöst export.


Recommended Posts

Har precis börjat jobba i Premiere Pro CC på en MacBook Pro 2,66 GHz Intel Core i7. 8 GB 1067 MHz DDR3. NVIDA GeForce GT 330M 512 mb och Yosemite. Har klippt ihop en film med stillbilder tal och ljud. När jag spelar upp från timeline hackar det. När jag exporterar en lätt Youtube variant (Format: H.264 och Preset: youtube 480p SD wide) flyter det på fint men när jag exporterar lite större typ 1080p HD hackar det. Någon som har tips som kan hjälpa mig.

Link to post
Share on other sites
Har precis börjat jobba i Premiere Pro CC på en MacBook Pro 2,66 GHz Intel Core i7. 8 GB 1067 MHz DDR3. NVIDA GeForce GT 330M 512 mb och Yosemite. Har klippt ihop en film med stillbilder tal och ljud. När jag spelar upp från timeline hackar det. När jag exporterar en lätt Youtube variant (Format: H.264 och Preset: youtube 480p SD wide) flyter det på fint men när jag exporterar lite större typ 1080p HD hackar det. Någon som har tips som kan hjälpa mig.

 

Sitter och testar och söker lösningar. Vad funkar bäst med min dator. Mercury playback engine GPU eller Mercury Playback Engine software only.

Link to post
Share on other sites

Nu har jag gjort en hel del tester och fann att jag hade inte Progressive Scan inställt i Seguence settings men exporterade med Progressive. Men det som jag tror gav största effekten är att jag i Project settings hade Mercury Playback Engine GPU inställt under Video Rendering and Playback. När jag växlade till Murcery Playback Engine Software Only blev exporten och playback från timeline bättre. Vet inte vad dessa gör men jag tror att det har med vad du har i din dator att göra.

Link to post
Share on other sites

källmaterialet är stillbilder i tiff och jpg och frilagda eps-filer samt ljufiler i mp3. Sen har jag tagit huvudljudet från en filmfil som jag inte har kläm på om den va Interlaced eller Progressive. När jag kollade Sequense inställningarna var Sequensen inte inställd för Progressive och det kan ju ha styrts från filmfilen som jag slängde in från början.

Link to post
Share on other sites

Ok. TIFF/TGA/JPEG animeras/spelas av grafikkortet så länge GPU:n har minne nog. Din maskin har väldigt lite minne på grafikkortet (normalt krävs 1Gb i CC 2014) vilket innebär att den troligen växlar över till CPU i alla fall - vilket möjligen kan påverka. (Är faktiskt förvånad att du ens kan välja GPU-mode.)

Men är målet en progressive-fil (för YouTube etc) ska du givet köra i en progressiv timeline och exportera progressivt, sen kan det ha påverkan om du väljer Maximize Quality (framför allt om du zoomar i bilden).

 

//M

Link to post
Share on other sites

Hoppsan. Sitter och jobbar på 2 macar fram om tillbaka med olika grejer och inser nu att jag i all hast slängde ut specen på fel mac. Multitasking är inte alltid bra. Detta är den rätta specen.

 

2,8 GHz intel Core i7

16 GB 1600 MHz DDR3

Intel Iris Pro 1536 MB

 

Lite skillnad ;-)

Link to post
Share on other sites

Ok. Hacket vid uppspelning är nog i alla fall GPU-relaterat - Intels prestanda är inte 100% ännu (Adobe och Intel jobbar på't).

Men hack vid renderad fil kan ju vara av lite olika skäl, missmatchad FPS (timeline kontra slutfilens FPS), interlace / progressive, 1080 25p är lite "hackigt" i panoreringar.

 

Har du några exempel nånstans?

 

//M

Link to post
Share on other sites

I teorin borde inte vara någon skillnad, men har sett skillnader vid några tillfällen, men det brukar mest vara färgskillnader.

Så har du möjlighet att rendera ut en GPU-renderad och Software-renderad är det grymt.

Link to post
Share on other sites

Ska se om jag kan lägga ut det inom kort. Vore kul att höra kommentar på det. Men först måste jag få ut den officiellt. Det är en trailer för en utställning som har vernissage i morgon. Å den exporterade version jag har nu funkar fint. Återkommer i denna tråd.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Daniel Hållquist
   Hej! Någon som är kunnig när det gäller DCP:s?
    
   Jag har gjort en med Adobe Premiere. Vid export valde jag helt enkelt Wraptor DCP. Exporten tog 62 timmar.
    
   Nu undrar jag dock om något gick fel. Vid exporten såg jag att filen var väldigt stor, 805871 MB, men efter det exporterat klart stod det att DCP-mappen endast var 18,8 GB. Eftersom den exporterade i 62 timmar så man tycker den borde vara större. Eller komprimeras den vid export?
    
   /D
  • By revilofoto
   Hej!
    
   Uppdaterade mitt Premiere...och då dök denna rutan upp...
   Vad ska jag göra?

  • By Jensamannen
   Skall klippa film från 3 kameror som multicam klipp i Premiere. Jag har filmat med 3 DSLR-kameror och intervjun är 1timme lång så kamerorna delar ju upp filmen i typ 20min klipp. När man då gör en multicamsekvens av alla klippen från 3 kameror läggs varje litet klipp i en egen kanal trotts att dom flesta av dom egentligen kommer från samma kamera. Kan man på något sätt städa ihop så man bara får 3 spår. Ett spår för varje kamera.
  • By Jensamannen
   Jag har lagt ett justeringslager med Lensflare på i ett filmklipp i After effects. Nu skulle jag vilja lägga en lätt oskärpa på min Lensflare, men hur gör jag det utan att påverka filmklippet i botten. Jag vill bara att det skall påverka min Lensflare.
  • By anders10
   Hej!
    
   Som rubriken antyder så älskar jag och hatar detta program.. :) Har klippt med det ett par år nu och lärt mig det hyfsat och jag gillar det verkligen när det fungerar. Jobbade senast på en dokumentär som blev klar i förra månaden och var ganska omfattande i material, dock användes inte så extremt med effekter men det blev en del ljudspår/musik/stillbilder/rörlig bild, text etc, det vanliga helt enkelt. Har haft extremt många kraschar där programmet fullständigt hänger/låser sig och fryser till is. Det kan nog räknas i hundratal under den sista månaden som dessa kraschar inträffade. Klippte vi fem timmar på en dag så kanske det rörde sig om 15-20 gånger. Oftast räckte det med att starta om datorn och fortsätta till nästa frysning men har varit i kontakt med Adobe så många gånger att det inte går att räkna då de fått fjärrstyra och rätta till problemen. Därför så hatar jag detta hemska program! Samtidigt är det ju fantastiskt när det fungerar! Har vid ett par tillfällen bett teknikern gå in och kolla min dator om han eller hon kunnat peka på en svag länk men de säger alla att min dator bör räcka. Detta handlar inte om 4k redigering utan vanlig hd.
   Det jag själv tror kan vara den svaga länken är processorn som har hängt med ett tag och det är en i5 2500k vilken i och för sig många säger vara mycket bra. Nvidia Geforce GTX960, 16 ram ssd + vanliga.
    
   Är på gång in i ett nytt projekt men känner att jag vågar inte fortsätta så här då det ger mig svaga nerver.. Flera har rekommenderat Final Cut X och menar att det är betydligt smidigare och stabilare.
   Samma sak i det avseendet med Premiere, det hackar och hänger sig på tidslinjen konstant. Håller på att få gråa hår emellanåt när man ska gå tillbaks och kolla. I alla fall säger personerna jag pratat med att Final Cut inte håller på sådär.
   Vill inte ge mig på varken Sony vegas eller Edius utan hålla mig till de stora eftersom jag är ganska oteknisk och beroende av att kunna få tips på nätet. Alltid bra med många användare som blir = många tips!
    
   Frågan är vad ni som är tekniskt duktiga att jag ska göra? Uppgradera datorn med en ny processor och lite annat och hoppas på det bästa eller lämna Adobe och satsa på Final Cut och i så fall hur pass kraftig Mac bör man ha som är lagom för uppgiften. Inget överdrivet. Spelar aldrig och det kommer inte att bli tal om 4k. Inte nu och inte sen! Blir ju ganska dyr fråga i så fall. Samtidigt så måste jag ha ett fungerande system.
    
   Mycket tacksam för alla svar!
    
   Vänligen
   Anders
×
×
 • Create New...