Jump to content

Reklamfilm för Svenska pen- fristadsförfattarna


ikml

Recommended Posts

Hej!

 

Jag studerar på Beckmans Designhögskola i stockholm, visuell kommunikation och vi har ett reklamfilmsprojekt nu på uppdrag av svenska pen och fristadsförfattarna.

Det är ett probono uppdrag men filmen kommer att användas i debatten för att fler kommuner skall bli fristäder och eventuellt visas på SF biografer.

 

Vi kontaktar dig därför att vi söker en filmklippare som är intresserad av att hjälpa oss under en dag.

 

Filmen vi ska göra bygger på en ljudinspelning vi gjort med fristadsförfattaren Sedigheh Vasmaghi, en iransk poet som bott i Sverige senaste två åren för att hon inte kan eller får publicera sina texter i Iran. Hon berättar om yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och att kämpa för det fria ordet. Intervjun är gjort på persiska/engelska och det det visuella bygger vi på hennes berättelse.

 

Känslan vi är ute efter är instängdheten att inte kunna uttrycka sig, ett dunkelt rum. Rösten kommer att ligga i fokus, så bilden är ett komplement. Stillhet. Den mänskliga kontakten finns i närheten av rösten. Det huvudsakliga är att det ska se ut som stillbilder även fast det inte är det. Vi kommer att bygga ett rum där det hela kommer utspela sig, med stilla åkningar mm. Vi kommer att filma på onsdag och behöver få klippa det tors. Vi råklipper först och vill sedan ha hjälp av någon till finklippning.

 

Jag vet att det är lite kort varsel med vi hoppas att det finns någon som ser det goda i detta och vill vara en del av vårt team!

 

Hör av er om ni är intresserade, så snart som möjligt!

 

madelene.lindberg@beckmans.se

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...