Jump to content

Get Anna Carter (21 sidor)


Recommended Posts

Hej där, jag undrar om du vill läsa ett manus som jag skrivit?

 

Här kommer lite snabbfakta.

 

Titel: Hitta Anna Carlsson.

 

Sidantal: 21.

 

Projektbeskrivning: Spännande, rolig och genreöverskridande. Tänk dig en av Peter Jacksons tidiga filmer (Bad taste, Braindead, Meet the Feebles), bearbetad och regisserad av Nicolas Winding Refn, då får du en känsla för vad jag är ute efter.

 

Viktigt att veta innan man läser manus. Nästan alla skådespelare spelar djur. Se kortfilmen http://forum.voodoofilm.org/kolla-min-film/35299-got-carrots.html#post236623 som exempel. Det är exakt samma karaktärer i den filmen men den är mer som en humoristisk konstfilm, kan man säga.

 

Här har du också en bild på Pål, huvudpersonen: https://copy.com/n2CEbK94zmXP

 

Synopsis: Kaos, panik, ånger, hjärtesorg. Missbrukaren Pål sitter ensam i sin lägenhet och röker morot och han har inga planer på att gå ut förrän han får slut på morötter eller förrän han överdoserar. Hans flickvän Anna har nämligen lämnat honom och inte nog med det, hon har även blåst deras boss, den mordiske Skägget, på en last med frukt och nu har hon försvunnit i tomma intet.

 

Ring, ring! Det ringer på dörren. Det är Skägget med två underhuggare. De misshandlar och hotar Pål och säger åt honom att han har tre dagar på sig att hitta Anna annars gör de kaningryta av honom och hans familj. Pål går motvilligt med på detta och ger sig snart ut i stans undre värld för att hitta Anna. Han möter motstånd och börjar nästan genast tappa modet, han röker mer och mer morot och fortsätter halvhjärtat sitt sökande, han börjar tänka tillbaka på hans och Annas förhållande.

 

Manus: BORTA! Nu söker vi Moving Sweden och hoppas på utvecklingsstöd.

 

/D

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
Lite spontana reaktioner efter att INTE ha läst hela manuset. Men jag måste ändå säga att det verkar vara en intressant och rolig idé/historia. Bra jobbat!

 

Tack, ja, jag tror starkt på det och hoppas kunna spela in det under 2015.

 

”må tro?” Enligt mig batter at skippa. Istället bör du skriva vad pubiken ser.

 

Jo, det har du så klart rätt i men allt eftersom jag har börjat regissera mina egna manus så har jag börjat skriva mer friare, mer så som jag tycker om att skriva och inte alltid så som man ska skriva.

 

”kaninansikte” bildligt eller bokstavligt? Dvs. är det blanding av cartoon och live action?

 

Såg du inte filmen jag länkade till?

 

Här har du iaf en bild på Pål där han ser galen ut: https://copy.com/p9LD7VcNnAu7

 

”Det är något motbjudande över det. Men också djupt tragiskt.” Detta är inget publiken ser, utan snarare vad du vill att publiken skall känna. (finns fler liknande exempel. Jag nämner inte alla)

 

Jo, jo, men se på denna bild: https://copy.com/n2CEbK94zmXP

 

Motbjudande är en korrekt beskrivning, tycker jag, för man vill ju fånga känslan att hur det ser ut när han röker morot.

 

Nå, tack för titten och ha en trevlig helg, du får gärna skriva igen när du har läst hela manuset, det är några saker som jag är osäker på när det gäller själva historien.

 

/D

Link to post
Share on other sites
 • 7 months later...
 • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By Albinsandberg
   Hej!
    
   Postar här för all sorts feedback samt träning.
    
   obs, endast 4 sidor exklusive titeln.
    
   Vill också notera att jag ska försöka göra flera korta manus gärna mellan 5-15min. Så denna är min första.
   One last drink.pdf
  • By Bylundjonas
   Hej. I min tidigare tråd försökte jag få fram något som var relaterat till min dödsrädsla. Jag fortsatte jobba med Alice och blev aldrig helt riktigt nöjd med karaktären eller storyn. Så jag tänkte okej F*ck it, jag tar bara sånt fick mig att bli rädd som barn efter att jag hade sett mitt första lik och så vidare. Jag var alltid rädd att om jag dog som barn och vaknade upp på bårhuset, då skulle detta hända som det står i manuset, ingen ser, hör eller bryr sig, du är död för dem. Och rädslan att bli begravd levande var ju också en skrämmande tanke man fick efter man hade sett saker och ting. Mardrömmarna efter den situationen relaterade mycket till död och även likkistor, vilket var läskigt. Jag var ju barn och visste ju inte hur det fungerade efter man har dött, men jag har försökt beskriva min rädsla så bra jag kan i manuset för att man ska få en uppfattning att det var så här han upplevde det i drömmarna och kände.
    
   Threadet som manuset är baserad på: https://forum.voodoofilm.org/showthread.php?t=38225
    
   Manuset: The file is gone.
  • By nashville
   Tja!
    
   Det här manuset är en over the top komediserie som inte är så realistisk. Jag vet inte riktigt hur jag skulle beskriva stilen men kanske typ 30 Rock blandat med en light-version av Airplane.
   Loglinen för serien skulle kunna vara: En femtiotvå år gammal man delar en lägenhet med två tjejer i tjugoårsåldern efter att hans fru lämnat honom. -- Vilket låter perverst och som en äcklig önskedröm, men jag lovar att det inte är fallet.
   Jag är medveten om att serien aldrig skulle kunna produceras, av många orsaker, men är mera intresserad av om ni finner det underhållande. Kommentarer gällande struktur, karaktär, beskrivningar, om handlingen ens går att förstå och sånt skulle också uppskattas jättemycket.
   Rumskamrater-nashville.pdf
  • By RoKi
   En liten story om en religiös sekt som beslutar sig för att spränga ett vattenkraftverk och orsaka en syndaflod.
   Är helt ny på det här med att skriva, men tyckte att det var väldigt roligt. Såg det som en film hela tiden:)
   Guds Änglar:RoKi.pdf
  • By agnes99
   Hej!
    
   Det här är mitt första kortfilmsmanus (på 3 sidor) och jag skulle gärna vilja få respons/kritik.
    
   Synopsis: Viktor upptäcker att hans mamma är borta när han kommer hem en kväll. Det oroar honom så han går ut för att leta efter henne och efter en tids letande hittar han henne på kyrkogården.
    
   (Det är inte en händelserik historia, men jag hoppas att känslorna förmedlas.)
    
   Grejen är att jag har en lång bakgrundshistoria till Viktor och hans familj, så jag är rädd att manuset inte blir lika bra för en som inte har tagit del av deras historia. Varför jag skrev ett kortfilmmanus av det hela är för att jag är en noob (så jag ser fram emot att få respons och råd). Jag hade lite problem med en heading som ni kanske kommer märka och lite andra saker... Det finns en massa olika formateringsregler och jag vet inte riktigt vilka jag ska följa!... och ska man översätta de engelska uttrycken?
    
   FYI, så skrev jag manuset i Celtx (funkade bra men kan inte ta bort scennumreringen) och titeln är inte helt bestämd, vet inte ens om en borttappad är rätt ord, men kände att jag behövde skriva nånting.
    
   Tack på förhand för er respons! :)
   Screenplay (6).pdf
×
×
 • Create New...