Jump to content

Bokstavssvärm


GatoRojo
 Share

Recommended Posts

Jag har gjort det förut men glömt hur.

Jag vill ha en ord/bokstavs effekt ungefär som introt på tv-programmet Babel (http://www.svtplay.se/babel).

 

Bokstäver som svärmar i xyz-led som en getingsvärm huller om buller och sedan samlar sig för att bilda ord. Egentligen mycket enkelt.

Ja, jag vet att babel-introt är mer avancerat än vad jag frågar efter, men tänk principen - inte exakt hur avancerat det är gjort.

 

Bör kunna lösas med animator, range selector (alt wiggle) och properties i textlagret, men kommer inte ihåg hur.

Link to comment
Share on other sites

Jag tror faktiskt inte att det går och lösa med animator, range selector och de du nämnde, ett alternativ är att du använder shatter plugin inom AE och kör revers, sedan kan du göra det i 3D space och skapa kamera sedan animera runt den, skulle dock inte se speciellt snyggt utan 3D men du kan i alla fall testa, annars skulle jag köra partikular och använda custom layer, i detta fallet blir det ord/bokstäver sedan är det bara animera velocity, life time, birth number osv... dessa är ganska enkel metoder, det finns många avancerade än de jag nämnde.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By andreas ljung
   Hej!
    
   Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
    
   Nån som stött på liknande problem?
    
   /Andreas
  • By pariba
   Hej,
    
   Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
    
   Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
    
   Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
    
   Tacksam för hjälp!

×
×
 • Create New...