Jump to content

Har du något filmmaterial som vi kan få använda mot creds?


Recommended Posts

Hej!

 

Jag undrar om någon har något filmmaterial (allt av intresse) som jag kan använda till två mycket simpla musikvideos mot att vi ger creds till dig både i filmen och informationen där den läggs upp på bl.a. på YouTube och Vimeo och som sedan kommer att länkas från samtliga våra "social accounts" och olika forum etc.? Det är för två låtar som snart är klara. En är klar och skall bara lyssnas av utav Elin, vår sångerska. Den andra om ytterligare ett par dagar eller senast i början av nästa vecka. Alternativt om någon känner till någon eller några bra sajter där man hittar sådant som entusiaster gärna låter andra använda i icke kommersiella sammanhang. Tackar på förhand för ev. tips.

 

Låtarna är två reworks till helt andra genres än originalartisternas ursprungliga genres.

 

- Dancing On My Own i house-stil. Sång och musik: Reverie Sky. Originalartist: Robyn. (Klar! Väntar bara på att utvärderas.)

- Cosmic Love i en mix av melodic dubstep, drum & bass och en lite diskret touch av trance. Sång och musik: Reverie Sky. Originalartist: Florence + The Machine. (Klar om ett par dagar eller senast i början av nästa vecka.)

 

Om du vill höra låtarna innan ett eventuellt medgivande så går det bra. Återkommer med länk(ar) inom kort.

 

Mvh, Mikael

Link to post
Share on other sites

Jag önskar att jag hade vetat exakt men jag hade tänkt att pröva med någonting neutralt och som inte måste ha en koppling till texterna i musiken men ändå fungera. Kanske naturscener, eller något abstrakt (konstnärligt), stadsmiljöer, inomhusmiljöer, olika tider på dygnet (ljust, mörkt), olika typer av väder och även årstider. Fina panoreringar eller kameraåkningar skulle kanske vara det allra bästa men jag förstår att det kanske kan krävas lite extra för att få fram den formen av scener. Målet är att ha någonting att titta på under tiden man lyssnar på musiken utan att det känns avigt. Det kanske är svårt men jag skulle i alla fall vilja försöka klippa ihop någonting.

 

/Mikael

Link to post
Share on other sites

Vad snällt det hade varit och tack så mycket för ditt engagemang! Jag är hemskt ledsen för besväret men vi måste troligen återgå till vår ursprungliga plan och slutföra våra egna låtar istället, med helt eget skrivet material, då det ser ut att inte vara värt besväret att försöka ordna med tillstånd och medgivande från upphovsmän och ägarna till originallåtarna. Att arbeta med helt eget material är egentligen det enda vi vill göra i alla fall.

 

Om vi skulle behöva någon form utav film-material till våra egna kommande produktioner kan jag då kontakta dig?

 

Ännu en gång, hemskt ledsen för besväret och tack för ditt engagemang!

 

Mvh, Mikael

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
Vad snällt det hade varit och tack så mycket för ditt engagemang! Jag är hemskt ledsen för besväret men vi måste troligen återgå till vår ursprungliga plan och slutföra våra egna låtar istället, med helt eget skrivet material, då det ser ut att inte vara värt besväret att försöka ordna med tillstånd och medgivande från upphovsmän och ägarna till originallåtarna. Att arbeta med helt eget material är egentligen det enda vi vill göra i alla fall.

 

Om vi skulle behöva någon form utav film-material till våra egna kommande produktioner kan jag då kontakta dig?

 

Ännu en gång, hemskt ledsen för besväret och tack för ditt engagemang!

 

Mvh, Mikael

 

Som musiker kan jag säga att detta inte stämmer.

Du behöver inget medgivande och inget tillstånd om du inte samplar. Bara ordna royalty-deal med en agentur så länge det är en cover.

 

Dessutom är youtube för covers vilda västern. Ingen har fått sina covers/remixes nertagna. In fact, systemet som är mest populärt nu är att de helt enkelt börjar köra reklam på din sida, men de tar inte ner något.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By masayat
   Hi all,
    
   Sorry this is mostly not written in Swedish - I am an aspiring film producer originally from Japan. After working at Warner Bros in Los Angeles as a trainee and then at a Japanese animation production company Genco, I am now looking to relocate to Sweden as soon as the coronavirus insanity is settled.
    
   Jag söker aspirerande manusförfattare som vill arbeta med två projekter med mig tillsammans. Both to be written in Swedish.
    
   1. Feature film: Coming of age between two teenage boys set in Norwegian countryside - similar vein as "CALL ME BY YOUR NAME" "MOONLIGHT" "WEEKEND". It's based on a YA graphic novel published in Sweden.
    
   2. TV series pilot/series development: 1 hour drama serie (crime, thriller) set in Sweden. Think "KALIFATE" meets "Störst av allt". I would appreciate if you're is familiar with refugee community in Sweden, because that is where I really need local writer's voice the most.
    
   Let's be upfront. I am willing to compensate, but this is very limited as much as USD200 for each project as I am paying from my pocket money. But we can discuss and come up with anything else I have to offer. Ideally we can spend 3-6 months from development to one rewrite.
    
   If anyone here is interested, please reach out to tajikaprod@gmail.com with your resume and a sample.
    
   Here's a bio about me:
   Originally from northern Japan, Masaya Tajika is an aspiring producer and a graduate of UCLA, MFA Producers Program. After a year as a Business Analyst Trainee/Creative Intern at Warner Bros, he is back in Tokyo, working with a production company Genco Inc.
   since January 2018, in charge of production coordination, international sales and co-production.
    
   Masaya has broad experience in various types of content from animation to live action. Recently he assistant-produced a Japanese animated feature In This Corner (and Other Corners) of the World (2019) in Japan, and produced two other live action feature in the US, Love Goes Through Your Mind (2018) and The Way You Look Tonight (2019), in addition to several short films.
    
   Feel free to contact with questions, too!
    
   Thanks.
   Masaya
  • By A Nordqvist
   Hej!
   Jag söker en aspirerande manusförfattare som vill utveckla ett lärande projekt tillsammans.
  • By Nilsmarcus
   Hej!
    
   Jag skriver otroligt mycket musik och en stor del utav den är symfonisk musik. Jag är givetvis medveten om att filmmusik och liknande ska skräddarsys till ändamålet, det är lite det som är tjusningen. Är öppen för alla möjliga projekt.
   Nedanför här hittar du länkar till lite musik jag har gjort.
    
   "Ghost key" -
   (5:52)  
   "Don´t open it!"
   (5:32)  
   "Return of the Judge"
   (0:58)  
   Mer musik hittar ni på min youtube-kanal:
   https://www.youtube.com/channel/UCmTbYQ-aZqQNhKQsbU41Enw/featured?view_as=subscriber
    
   Kontakt: Marcussjokvisth@gmail.com
    
    
   Mvh
   Marcus
  • By Malmborg
   FOTOGRAF / REDIGERARE SÖKES till
   Mechanic Eye
    
   Nu utökar vi vårt produktionsteam med en till fotograf med redigeringskunskaper. Vi ser gärna att du är en person med stort personligt engagemang och driv som vet att det lönar sig i slutändan. Om du vet hur du hanterar din filmkamera och har ett sinne för hur du vill ha din ljussättning runt omkring är du rätt person för oss.
    
   Arbetsuppgifter
   -Du kommer att vara vår A-fotograf i våra större och mindre projekt. Där det närmaste stora projektet är vår långfilmssatsning med arbetsnamnet Under Jord, med planerad produktion under 2019.
   -Du kommer att få huvudansvaret för redigering med möjligheten att själv styra om och hur du vill inkludera oss övriga med redigeringskunskaper i ditt arbete.
   -Tillsammans med våra manusskribenter för kortfilmer och sketcher kommer du också att få huvudansvaret över vår planerade Youtube-verksamhet. Där du kommer att få filma och redigera material till vår kanal.
    
   Kvalifikationer
   -Du har erhållit dig kunskap i filmfotografering på ett eller annat sätt, via utbildning eller ditt brinnande filmintresse.
   -Du och din kamera är bästa vänner med varandra och du vet vad ni behöver runt omkring er för att fånga den bästa möjliga scenen på film.
   -Du hanterar efterarbetet bra och strävar alltid efter att nå ett perfekt resultat.
   -Du är en person med stort engagemang och driv och uppskattar långsiktiga samarbeten och att göra karriär tillsammans med ditt team.
   -Du bor i Borås med omnejd, är villig att flytta till eller har möjlighet att pendla fritt till och från.
    
   Lön
   Till en början Projektbaserad, vid långsiktigt samarbete även fast lön.
    
   Sök jobbet
   Ansökning görs till Robin.malmborg@mechaniceye.com, bifoga cv och en presentation om dig själv där du berättar om vem du är, hur du ser på framtiden och hur du önskar utvecklas tillsammans med oss.
    
   Har du frågor så kontakta oss via sociala medier eller privat, alla våra kontaktuppgifter finns på vår hemsida http://www.mechaniceye.com.
  • By PabloFernandez
   Hej Alla. Nu har vi filmat klart långfilmen Finding Alice och klippningen har satt igång.
   Vi vet redan nu att vissa saker behöver kompletteras och detta är schemalagt 31-Aug till 3e-Sep
    
   Filmen är independent finansierat så det vi söker är folk som är villiga att vara med 4 dagar, träffa massa med sköna filmare och hjälp oss avsluta.
    
   Hör av dig till info@laithaus.com och berätta lite om dig själv.
    
   Stor kram.
    

×
×
 • Create New...