Jump to content

VHS-priser


moonis
 Share

Recommended Posts

Vill bestämt minnas de låg ganska jämnt mellan 140-170:- (eller ja, avrundat från den löjliga siffra 169 alltså) för en ny rulle, har inget minne av att de någonsin låg över det?

Den absolut sista VHS i fullpris jag någonsin köpte var Matrix med medföljande separat BTS-rulle (149:- för det paketet), sen blev det enbart 2-För-100 & begagnade hyr-rullar :-)

Link to comment
Share on other sites

I början av 80-talet köpte jag en VHS-film på en hyrbutik i Stockholm för 450 spänn, på den tiden köpte man överhuvudtaget aldrig VHS-film i Sverige. Sen åkte jag till London och Virgin Store där men kunde köpa filmer för £9.99 och insåg vilken marknad det skulle bli.

Link to comment
Share on other sites

Vad hade folk hemma innan VHS då? Hällristningar? Låter ju helt sjukt dyrt. Måste varit en "quality leap" som hette duga om de kunde rättfärdiga sådana priser.

 

Svaret är super8-filmer, och långfilmer i det formatet var inte billiga eller speciellt vanliga. Det fanns inget annat, både bild och ljud var ju sämre än tidigare men billigare att kopiera och därför i längden billigare att köpa när volymerna blev större. Men i början så var det dyrt att köpa men så var det hyrmarknaden som gällde väldigt länge även om filmerna som fanns i början oftast var de som inte platsade på bio. Kolla här så ser du vad priserna låg på även i USA då:

When the sale price for VHS movies was $50 | The Big Event | an SFGate.com blog

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...