Jump to content

Recommended Posts

Nu kommer jag med en fråga som inte alls känns sådär uppdaterande. Jag kör nämligen fortfarande FCP 6 i en Power PC G5. För någon vecka sedan uppgraderade jag mukvaran till Leopard. Har nu installerat FCP 6.0 men när jag klickar för att leta efter uppdateringar (särskilt då jag vet att det finns åtminstone 6.0.6), så kommer det inte upp någonting. Det kommer bara upp att systemet är "up to date". Problemet i mitt fall är att de projekt som jag höll på att jobba med öppnar FCP inte längre då det säger att projektet är nyare än programmet. Är det någon som har en aning om vad jag ska göra för att kunna uppdatera FCP.

 

Tacksam för svar.

 

Irfan

Link to post
Share on other sites

A, just det. Jag var inne på denna sidan också och laddade ner uppdateringen men den ville inte installera då den ville ha Quicktime 7.5.5. Jag verkar inte kunna ladda ner 7.5.5 till min dator och installera på grund av att den versionen av Quick time inte stödjer Power PC. Det märkliga är att jag inte automatiskt får upp att uppdatering är tillgänglig för FCP så som jag fick förra gången jag installerade FCP.

 

Tack för ditt svar Max

Link to post
Share on other sites
QuickTime 7.5.5 for Leopard

 

Du borde kunna uppdatera Quicktime upp till version 7.7 och Leopard upp till version 10.5.8 på PPC.

 

Nu har det löst sig. Av någon anledning kom det inte upp att det fanns någon nyare version av Quick time för Leopard än 7.2.1. Men efter att ha Googlat om problemet ett bra tag hittade jag ett forum på Apples hemsida om samma problem och gick genom en länk där jag fick ladda ner Quick time 7.7. Nu gick det även att uppdatera FCP. Tack för erat svar

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Similar Content

  • By mzreklam
   Så fort jag startar ett visst projekt så stänger FC ner och jag får meddelandet Final Cut Pro avslutades oväntat hela tiden, men alla andra projekt fungerar som vanligt men just detta som jag hu jobbar i stannar hela tiden. Vad kan jag göra???

  • By mzreklam
   När jag jobbar med ett projekt och har många lager och lägger olika plugins och effekter så tar det ju alltid lite tid och rendera, har oftast background rendering på men när man jobbar då i timelinen och det är på, tar det då kraft från datorn så det blir svårare att fortsätta och är det så att om man gör comboundklipp så det bara ligger lager på den primära storylinen, renderar det snabbare då???
  • By cfahlgren
   Jag filmar både med GoPro (1080p 30fps samt 60fps) och en Canon 700d (1080p 30fps samt 720p 60fps).
   När jag sen ska redigera i Final Cut Pro X undrar jag om det bara är att importera de olika klippen och börja redigera?
   Säg att jag vill göra slowmotion av vissa 60fps klipp. Är det något särskilt man måste göra med inställningen av tidslinjen?
   Måste man bearbeta klippen som ska göras till slowmotion i något annat program före?
    
   Vill få mjuk slowmotion och kunna arbeta smidigt med olika klipp från olika kameror. Hur går jag tillväga?
  • By cfahlgren
   Hej!
   Har monterat en 500gb SSD i min Macbook Pro. Datorn flyter givetvis fint nu och det är dags att börja med videoredigering efter ett mindre uppehåll.
    
   Med nya FCPX så är hanteringen av media och events osv lite annorlunda. Som jag förstått det så kan jag ta del av alla mediafiler inom ett bibliotek från alla event och projekt inom det biblioteket? Stämmer det?
    
   Det jag vill ha tips från er om är hur jag ska lägga upp allt. Ska jag kopiera media till datorn medan jag jobbar med det och alltså ha bibliotek, event och projekt på min SSD i datorn?
    
   Eller är det smartare att låta bibliotek, event och projekt ligga på en extern hdd (vanlig 7200r/min hdd med firewire800)?
    
   Jag vill uppnå snabb och smidig redigering och ser fördel med att låta arbetet vara på ssd:n under tiden jag jobbar med det. Det jag är rädd för med detta är att datorn ska bli proppfull så småningom.
   Går det bra att flytta bibliotek till en extern hdd med innehållande event och projekt efter man är klart med arbetet?
   Ibland vill man jobba med flera olika videos samtidigt och risken är väl att man fyller en 500gb ssd då.
   Många gånger använder jag samma mediafiler i olika småvideos jag gör. Hur bör jag tänka då? Är det lugnt så länge det är under samma bibliotek eller måste det vara under samma event utan att det ska kopieras en massa och ta upp utrymme på hårddisken?
    
   Jag känner att jag inte riktigt har koll på det här med bibliotek, event och projekt och hur man smartast ska lägga upp allt för att ha en smidig och smärtfri redigering. Har tittat på en del förklaringar på youtube men alla säger olika om man ska ha allt på extern hdd eller på datorn.
    
   Kom gärna med tips och idéer om vilka fördelar det finns med olika sätt att hantera media och fcpx strukturen och förklara gärna så en nybörjare förstår :)
    
   Ursäkta om det blev rörigt!
  • By Lowe_Andersson
   Hello.
    
   Jag har klippt mycket med fcp dom senaste åren. Och nu när jag sitter här och ska börja på ett nytt projekt. Så blir klippen mörkare när jag tar in dom i FCP.
   Är det någon som varit med om detta förut ? Och vet orsaken? Har jag lyckas ställa in tidslinjen på något dumt sätt?
    
   // Lowe
×
×
 • Create New...