Jump to content

VFX Bilder till långfilm - ColorSpace strular - After Effects


PabloFernandez
 Share

Recommended Posts

Hej alla.

 

Jag var VFX supervisor på långfilmen Dom Skulle Vilja Vara Som Oss

Jag har gjort nästan alla bilder i Nuke men dom få som jag gjorde i AE strular jättemycket.

Det är färgen som inte matchar. Dom har filmat på Alexa och jag vet inte riktigt vad jag ska välja som color space för klippet och kompositionen. Verkar som att Nuke är lite smartare där och på nått sätt behåller original färgerna men AE ändrar det lite och om jag jämför min rendering med originalet så matchar inte dom. Min rendering är lite blåare.

 

Nån som kan hjälpa mig att lösa detta?

 

Stor tack.

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle jättegärna göra det men dom som klipper filmen sitter med Final Cut och dom påstår att dom inte kan ta in bildsekvenser.

 

Ok. jag ska förklara mer detaljerad.

 

Jag har fått Alexa Materialet som är filmad i ProRes 444

 

Jag tog in det i Nuke och där ändrade jag från den förinställda deafult (gama 1.8) till sRGB eftersom det var det som var närmast råmaterialet.

 

Sen exporterade jag ut sekvensen med en write node och där valde jag sRGB oxå och exporterade som TIFF sekvens.

 

Sen hörde regissören av sig och ville ändra en liten grej i slutet.

Då tog jag in sekvensen i After Effects och gjorde ändringen och sen exporterade jag ut till en quicktime animation.

 

Och när han lägger in den i sin sekvens så matchar inte färgerna längre.

 

Dom kör mac och jag, som ni kanske vet (superbygget) kör PC-Windows 7

 

Nånstans i pipen har nått gått åt helskotta...

 

Edit: Jag har nu tagit bort After Effects ur ekvationen. Gjorde om dom sista ändringarna direkt i Nuke.

Tyvärr har inte det löst problemet. Så om nån vet hur jag ska ställa in Nuke för att behålla färgerna från Alexan så kommer jag att vara för evigt tacksam.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By andreas ljung
      Hej!
       
      Köpte precis Element 3D ifrån Videocopilot och har stött på ett litet problem. Gjorde en enkel animation där en 3D-text flyger in mot en 2D-yta. Vill samtidigt att kameran rör sig som i en båge framför det hela. När jag rör på kameran med Orbit Tool eller Track Tool så håller sig texten på plats emot ytan, men när jag animerar och kör en preview så fastnar texten liksom statiskt mot kameran efter att ha hängt med i början. Eftersom att det funkar i några frames så misstänker jag att det är ett hårdvaruproblem, typ RAM-minnet. Har 16 gb men grafikkortet (PNY Quadro K620) stjäl 4 gb så det finns 11-12 till godo.
       
      Nån som stött på liknande problem?
       
      /Andreas
    • By pariba
      Hej,
       
      Håller på och testar lite smått och försöker föra över ett projekt från After Effects till Premiere Pro. Av någon anledning så får jag inte över kompositionen till Premiere, utan får endast över själva bakgrunden men inte animeringen.
       
      Jag bifogar en skärmdump från mitt projekt i After Effects. Det jag får över är alltså det lager som heter "Pale Red Solid 1", och jag får alltså inte över lagret som heter "Bar1" (som utgör själva kompositionen).
       
      Förstår inte riktigt varför. Har sparat ner filen till en Premiere Pro-fil för att därefter kunna importera den i mitt Premiere-projekt. Men hur ska jag även få över kompositionen? Är det något jag har missat?!
       
      Tacksam för hjälp!

×
×
  • Create New...