Jump to content

Manus hjälp!


sbbkmv
 Share

Recommended Posts

Tja jag och några kompisar har bestämt oss för att göra en liten serie. och det är för att innan har vi bara gjort lite små projekt. och när vi väl har gjort större har vi gett upp!

men nu är det så att vi är på avsnitt två och vi har helt fastnatt finns det någon som har något tips vad man kan göra? :)

Link to comment
Share on other sites

Fy fan vad jobbigt!

Jag satt själv åtta timmar igår och hade fastnat på en scen, jag skev fyra olika versioner och ingen dög.

Så jag läste igenom hela manuset tills jag hittade en "naturlig" fortsättning. Oftast har man ju en grundidé om vad man vill ha. Det gäller bara att hitta den igen när man börjar glida ifrån den.

Link to comment
Share on other sites

Vi har fastnat på ett avsnitt då ingenting händer utan det blir ett platt avsnitt (inget händer) och det är svårt att komma på något utan att förstöra serien :)

 

Hm. . . Det känns lite motsägelsefullt att om det händer något så förstör ni serien. . .

 

Är det avslutade avsnitt, eller är det en längre röd tråd så att det efterföljande avsnittet hakar på där det senaste tog vid?

 

Pröva att helt enkelt ta bort avsnittet. Då ser ni vad som saknas - dvs vad avsnittet verkligen innehåller - och kan bedöma om det är något ni kan bygga vidare på, eller om det ska vara borta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Trotter
   hej,har ingen aning om hur man gör allt jag vet är att jag skulle väldigt gärna komma i kontakt med någon som kan göra en animerad film till en av mina låtar,musikvideo!från vanlig film med levande människor och miljö,med inklippt tecknad gubbe..!vet nån nåt??:)
  • By partyconny
   Tjena!
    
   Jag har skrivit ganska många kompletta manus nu och spelat in en del.. ganska dåliga filmer, pga dålig utrustning, dåliga skådespelare, omotiverade medarbetare etc. Kan inte ens visa upp utan att skämmas haha..
   Jag gick ut mediegymnasiet, inriktning rörlig bild i somras och där gjordes ju också en del halvbra, men ja. Inte heller något jag gärna visar upp, jag var mycket seriösare och mer intresserad än de andra.
    
   Nu känner jag att jag verkligen fått ihop ett bra manus och vill satsa för att få den här filmen så bra som möjligt!
    
   Jag har skrivit ner all rekvisita, utrustning, medarbetare, skådespelare, plats (iaf Hur den ska se ut) etc som jag behöver och även en budget, hur mycket allt kan tänkas kosta. Har även gjort ett bildmanus.
   Men det här med budget, det är ju första gången jag gör en seriös budget, utanför skolan. Visst har jag räknat med allt, men vet inte om summorna är precis rätt osv. Kan man få hjälp med det någonstans?
    
   Nu till huvudfrågan: Var börjar man?
    
   Jag vet vad jag behöver, men var börjar jag?
    
   Jag behöver sponsorer, pengar, skådespelare, medarbetare, lite rekvisita, som bil t.ex, jag behöver en exakt plats osv.
   Men det känns som jag inte kommer få pengar beviljat, om jag inte har allt planerat och det blir svårt att planera allt utan beviljad budget. Det blir också svårt att bestämma exakt plats, om jag inte har en beviljad budget och därmed vett att inspelningen blir av.
    
   Så; Var börjar jag & var/hur kan man få hjälp med produktionen och lika viktigt; var kan man få pengar ifrån?
    
   mvh Simon!
  • By Werun
   Hej!
    
   Ska göra en kort spel-film på ca 1 min. Skulle behöva hjälp med idé och manus till den! HJÄÄÄLP MIG!:D
  • By Nordahlaren
   Jag visste inte riktigt vart jag skulle placera den här tråden, så la den här..
    
   Jag behöver lite hjälp, jag jobbar med en kortfilm nu - jag har grundidé, plats, skådespelare och team. Men idén är inte 100%, därför behöver jag er hjälp!
    
   Filmen handlar om fyra ungdomar (två killar och två tjejer, två par) som veckorna innan studenten beger sig ut i vildmarken för en lugn och skön tältweekend. Mörkret faller och de slår läger och alla lägger sig. När ena killen går ut för att slå en drill, upptäcker han ett stort övergivet hus. Han tar med sig en av tjejerna och går för att undersöka huset. Det skulle han aldrig gjort..
    
   Tanken med filmen är att dessa ungdomar ska råka illa ut på ett eller annat sätt inne i huset, men jag vet inte hur. Det är där ni kommer in, hur fortsätter jag berättelsen? Vad händer inne i huset och hur slutar den? Det är som ni säkert förstår en thriller/skräck..
    
   Tacksam för alla åsikter och tankar.
  • By AntonRosell
   Hej!
    
   Jag är ny användare här och skulle behöva lite hjälp med att hitta musik som kan passa in på min korta dokumentärfilm. Jag uppskattar min film på ca 3-7 minuter (den är inte klar än), och behöver nu ljudspår som kan fylla tomrummet i min film.
    
   Jag har tagit denna film som inspiration, och min film är uppbyggd efter denna: PROFESSIONal on Vimeo
   Jag skulle jätte gärna använda mig av exakt den musiken som finns i denna film, men vill vara lite mer laglig av mig. Är det någon där ute som känner till någon bra sida med musik som liknar dem som finns i filmen jag länkade?
    
   Min dokumentär handlar om hur min vän har skapat sin första smartphone-app, och alla hans motgångar som han har haft på vägen. Alla scener och utfyllnadsklipp som finns i filmen jag länkade har jag försökt att efterlikna, hoppas ni förstår vilken feeling jag vill åt.
    
   Hoppas att någon kan hjälpa mig inom kort!
    
   mvh Anton
×
×
 • Create New...